Starosta bratislavskej mestskej časti Rudolf Kusý ostáva na slobode, súd zamietol sťažnosť prokurátora

NETKY.SK • 9 Október 2020, 13:24 • 2 min
Starosta bratislavskej mestskej časti Rudolf Kusý ostáva na slobode, súd zamietol sťažnosť prokurátora

BRATISLAVA - Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode. Rozhodol o tom krajský súd, ktorý zamietol sťažnosť prokurátora.

slovakia

left justify in out

"Súd dnes rozhodol a v plnom rozsahu zamietol argumenty prokurátora, ktorému sa nepáčilo, že som zastavil troch developerov v Novom Meste," uviedol starosta. Kusého pritom v nedeľu sudca okresného súdu prepustil na slobodu a zamietol návrh na jeho väzobné stíhanie. Prokurátor podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť, konečný verdikt tak vyniesol krajský súd.

 

 

Súvisiaci článok: Bratislavskí starostovia a Vallo sa postavili na stranu Rudolfa Kusého a odsúdili konanie polície


„Krajský súd v Bratislave dňa 9. októbra rozhodol tak, že zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava III zo dňa 4. októbra o nevzatí obvineného R. K. do väzby. Aj podľa senátu sťažnostného súdu neboli splnené všetky zákonné podmienky na vzatie obvineného do väzby. Rozhodnutie je právoplatné,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Starostu bratislavského Nového mesta Rudolfa Kusého budú vyšetrovať na slobode


Starostu Nového Mesta v priebehu minulého týždeňa zadržala polícia pred jeho úradom. Tri noci strávil v cele predbežného zadržania.

 

Rudolfa Kusého obvinila polícia z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie má súvisieť s developerskými projektmi v mestskej časti. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies