Predaj mentolových cigariet dostal červenú

NETKY.SK • 15 Január 2020, 14:19 • 2 min
Predaj mentolových cigariet dostal červenú

Fajčiarov tento rok čaká tento rok výrazná zmena. V máji sa oficiálne končí predaj mentolových cigariet, ktoré sú obľúbené najmä medzi mladými.

slovakia

left justify in out

Zákaz mentolových cigariet 

Dňa 20. mája 2020 nadobudne účinnosť úplný zákaz mentolových cigariet a cigariet s mentolovými kapsulami. Zákaz sa dotkne všetkých trhov v Európskej únii vrátane bezcolných predajní.

 

img

 

Ochutené cigarety

Zákaz vyplýva z európskej smernice o tabakových výrobkoch, ktorá nadobudla platnosť 19. mája 2014. Smernica zaviedla zákaz cigariet a tabaku na ručné balenie cigariet s charakteristickými príchuťami - teda s jasne rozpoznateľnou vôňou alebo chuťou odlišnou od tabaku. Pre mentolové cigarety a tabak doposiaľ výrobcovia využívali prechodné obdobie, ktoré sa končí práve 20. mája 2020. 

 

Zákaz EÚ

Zákaz EÚ sa vzťahuje na cigarety a tabak na ručné balenie cigariet, netýka sa bezdymových tabakových výrobkov a elektronických cigariet. Regulácia príchutí týchto výrobkov naďalej ostáva v kompetencii jednotlivých členských štátov EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona