Zaripov dopoval! Dostal zákaz činnosti až na dva roky

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 10:12 • 2 min
Zaripov dopoval! Dostal zákaz činnosti až na dva roky

Moskva - Ruský hokejový útočník Danis Zaripov dostal zákaz činnosti na dva roky za pozitívny dopingový nález. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) to uviedlo v tlačovej správe pre portál championat.com.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) informovala predstaviteľov KHL, že vo vzorke Zaripova sa našli látky, ktoré patria do tried S6.b (stimulátory) a S5 (diuretiká a maskujúce činidlá).

 

Zaripov nesmie hrať do mája 2019. Tridsaťšesťročný trojnásobný majster sveta odohral v KHL 603 zápasov s bilanciou 254 gólov 311 asistencií. Uplynulé štyri sezóny absolvoval v drese Metallurgu Magnitogorsk, pred začiatkom nového ročníka prestúpil do Ak Bars Kazaň, kde už v minulosti pôsobil. S oboma klubmi získal dvakrát Gagarinov pohár.

 

Podľa ruského webu championat.com by nemal byť Zaripov jediným ruským hokejistom, ktorému hrozí zastavenie činnosti pre doping.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies