City otočilo zápas proti Realu, Lyon sa doma Juventusu nezľakol

NETKY.SK • 27 Február 2020, 8:28 • 2 min
City otočilo zápas proti Realu, Lyon sa doma Juventusu nezľakol

LYON/MADRID - Olympique Lyon je vo francúzskej najvyššej súťaži až na siedmom mieste, ale v Lige majstrov má na dosah postup do štvrťfinále cez Juventus. City je zase prvým anglickým klubom, ktorý dokázal po viac ako 5O-tich rokoch zvíťaziť na Santiagu Bernabeau.

slovakia

left justify in out

Lyon vs. Juventus

V Lyone o všetkom rozhodol gól Lucasa Tousarta, ktorý po polhodine hry umiestnil loptu za chrbát poľského gólmana Juventusu Wojciecha Szczesného. Tousart profitoval zo skvelého prieniku Houssema Aouara a prihrávky z krídelného priestoru zvnútra šestnástky. Hostia síce v závere druhého polčasu tiež strelili gól, ale Argentínčan Paulo Dybala skóroval z ofsajdovej pozície.

 

 

img

 

Rekordér bez gólu

Niekoľko streleckých pokusov predviedol aj útočný klenot "Starej dámy" Cristiano Ronaldo, ale 35-ročný Portugalčan nenadviazal na svojich 11 gólov zo Serie A a ďalšie dva v Coppa Italia v tomto kalendárnom roku.

 

img


"Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý bol v našom podaní prekrásny. Dobre sme bránili a rešpektovali stanovený herný plán. V druhom polčase sme prestali existovať v hre s loptou a veľa sme trpeli," uviedol tréner Lyonu Rudi Garcia. 

Juventus mal v zápase 15 streleckých pokusov, ale len jeden do priestoru troch žrdí domácej bránky. Rovnako 61-percentné držanie lopty sa talianskemu šampiónovi vôbec nevyplatilo. 
 

 

City vs. Real

Pozornosť pútal aj súboj titanov v Madride, kde Manchester City predviedol proti domácemu Realu obrat z 0:1 na 2:1. Trinásťnásobný európsky klubový šampión sa po hodine hry ujal vedenia 1:0, keď Isco zužitkoval prihrávku Viníciusa Júniora a sám pred brankárom Edersonom nezaváhal.

 

Sporná situácia

Hostia vyrovnali v 78. min, keď center Kevina De Bruyna hlavičkou zužitkoval Gabriel Jesus. Domáci protestovali, že strelec gólu rukami postrčil Sergia Ramosa, ale arbiter svoje rozhodnutie nezmenil.

 

img

 

Rozhodla penalta 

Rozhodujúci moment na Štadióne Santiaga Bernabéua prišiel v 83. min, keď Sterlinga fauloval Carvajal a De Bruyne sa z pokutového kopu nemýlil. Madridčania navyše v závere prišli o kapitána Ramosa. Stopér Realu dostal červenú kartu a v odvete bude "bielemu baletu" chýbať.

 

 

Odvetné stretnutia sa uskutočnia v utorok 17. marca.

Výsledky - Liga majstrov 2019/2020 - osemfinále - prvé zápasy:
Olympique Lyon (Fr.) - Juventus Turín (Tal.) 1:0 (1:0)
Gól: 31. Tousart

Real Madrid (Šp.) - Manchester City (Angl.) 1:2 (0:0)
Gól: 60. Isco - 78. Gabriel Jesus, 83. De Bruyne (z pok. kopu), ČK: 86. Sergio Ramos (Real)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona