Záplavy majú už najmenej 32 obetí, Bangkok sa pripravuje na veľkú vodu

NETKY.SK • 25 Október 2010, 07:22 • 2 min
Záplavy majú už najmenej 32 obetí, Bangkok sa pripravuje na veľkú vodu

Záplavy majú už najmenej 32 obetí, Bangkok sa pripravuje na veľkú vodu

slovakia

left justify in out

img

Silné záplavy v Thajsku, ktoré už týždeň sužujú túto krajinu juhovýchodnej Ázie, si k dnešnému dňu vyžiadali najmenej 32 obetí. V metropole Bangkok naďalej platí stav pohotovosti, informovali dnes miestne úrady.
      Prívalové dažde najmä v strednom Thajsku by podľa meteorológov mali trvať najmenej ďalšie tri dni. Hrozí vyliatie najväčšej thajskej rieky Čao-Praja (Menam), keď vodné masy zo severu dosiahnu hlavné mesto.
      V centrálnom Thajsku, v 28 zo 77 provincií, sú zatopené rozsiahle územia vrátane 400.000 hektárov osevných plôch. Úrady vyčíslili škody zatiaľ na 300 miliónov dolárov (215 miliónov eur).
      V meste Nakchonratčasima, približne 200 kilometrov severovýchodne od Bangkoku, sú pod vodou celé mestské štvrte.
      Bangkok sa na nápor vody, ktorá by mala kulminovať od pondelka do stredy, pripravuje 200.000 vrecami s pieskom a rozmiestnením vyše 1000 čerpadiel na odčerpávanie vody z najzraniteľnejších oblastí v okolí Čao-Praji.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies