Zápasníkom roka sa stal Demetrius ´Mighty Mouse´Johnson

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 10:07 • 2 min
Zápasníkom roka sa stal Demetrius ´Mighty Mouse´Johnson

BRATSLAVA - Podľa športovej stanice ESPN je najlepším zápasníkom roka Demetrius "Mighty Mouse" Johnson. Ide o jedného z najlepších zápasníkov súčastnosti v UFC. Je šampiónom v najnižšej váhe a od roku 2011 ho nikto nezdolal. Nedávno sa mu podarilo vyrovnať 10-zápasový rekord Andersona Silvu v obhajobe titulov. Ešte nikdy ho mikto nezdolal pred časovým limitom.

slovakia

left justify in out

Demetrius Johnson v hlasovaní pokoril mená ako Conor McGregor, Andre Ward alebo Gennady Golovkin. Stal sa tretím MMA zápasníkom ktorému sa podarilo vyhrať túto kategóriu, pred ním sa to podarilo iba Ronde Rouseyovej v roku 2015 a Conorovi McGregorovi minulý rok. MMA zápasníci sú zaradení do tejto kategórie od roku 2007. Najviackrát sa podarilo v tejto kategórií zvíťaziť legendárnemu boxerovi Floydovi Mayweatherovi.

 

Dana White o ňom nedávno povedal, že aj napriek tomu aký je dobrý, tak dokáže rozhýbať iba veľmi málo fanúšikov a jeho zápasy sa nepredávajú dobre. Dúfajme, že po tomto uznaní sa to zlepší.

 

Pár slov o Johnsonovi: Ide o 30-ročného zápasníka, ktorý svoju športovú kariéru začal na strednej škole ako zápasník. Po strednej škole však neboli žiadne predpoklady, že by mohol športovať ďalej. Pracoval ako pracovník v jednej firme. Prevrat prišiel v roku 2005 keď videl v televízií reláciu The Ultimate Fighter. Páčila sa mu vypracovaná postava zápasníkov a keďže bol vždy fanúšikom zdravého životného štýlu tak sa rozhodol, že sa stane zápasníkom.

 

Jeho talent sa ukázal už v jeho amatérskej kariére keď sa mu podarilo získať majstrovský titul v štyroch rôznych organizáciách. Medzi profesionálov presedlal v roku 2007 kde sa mu podarilo v rade vyhrať 10 zápasov. Po týchto výhrach sa predstavil v novej organizácií WEC, ktorú trocha neskôr zobrala pod svoje krídla UFC. Debut mu však nevyšiel a v prvom zápase prehral, no v ďalších dvoch vyhral a potom podpísal zmluvu s UFC vo februári 2011.

 

Po dvoch víťazstvách dostal šancu zápasiť o titul proti Dominikovi Cruzovi no po 5 kolách vyhral Cruz. Vtedy ešte zápasil o váhovú kategóriu vyššie ale proti Cruzovi bol váhový rozdiel jednoznačne citeľný. Po tomto zápase dostal Johnson pozvanie do novej váhy UFC. V prvom zápase padol nezvyčajný výsledok a to remíza v peknom zápase proti Ianovi McCallovi. Po štyroch mesiacoch ho však v odvete porazil a odvtedy tejto váhe panuje a má na svojom konte 11 ďalších víťazstiev. Na svojom konte má doposiaľ 26 výhier a 2 prehry.

 

Jeho najväčšia podpora je jeho manželka. Nedávno vyhlásil: "Ona je najlepšia vec ktorá ma v živote stretla, bez nej by mi v živote stále niečo chýbalo." Majú spolu dvoch synov. Ďalší zápas je zatiaľ v nedohľadne, ale podľa jeho priemeru ho v oktagone tento rok určite uvidíme ešte 1 alebo 2-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies