Rakúsko vlani vyhostilo 4700 ľudí, z toho najviac Slovákov

NETKY.SK • 4 Február 2019, 16:43 • 2 min
Rakúsko vlani vyhostilo 4700 ľudí, z toho najviac Slovákov

VIEDEŇ - Rakúsko v roku 2018 vyhostilo okolo 4700 ľudí, informovala v pondelok rakúska agentúra APA. Prevažnú časť z nich, viac než 60 percent, tvorili občania európskych krajín. Najviac vyhostení sa týkalo Slovákov, Srbov, Maďarov a Rumunov, zaznelo v relácii Morgenjournal rozhlasovej stanice Ö1.

slovakia

left justify in out

Slováci sa v počte vyhostení ocitli na prvom mieste - celkovo ich z Rakúska vypovedali 600. Nasledovali Srbi, Maďari a Rumuni. Na piatom mieste boli Nigérijčania, za nimi nasledovali Gruzínci a Afganci.

 

Rakúsko vyhostilo 2100 občanov krajín Európskej únie, čo je 45 percent z vypovedaných osôb. Spolu so Srbmi, Macedónčanmi, Albáncami a Bosniakmi je to 2900 vyhostených osôb, čo predstavuje 63 percent. Medzi vyhostenými boli bezdomovci, nezamestnaní aj kriminálnici.

 

img

 

Počet žiadateľov o azyl z Gruzínska sa strojnásobil - zvýšil sa z 80 na 218 žiadostí. Gruzínci môžu totiž už rok cestovať do krajín EÚ bez víz. Podľa vyjadrení Güntera Eckera zo Združenia pre ľudské práva Rakúsko ide najmä o chorých Gruzíncov, ktorí v Rakúsku žiadajú o azyl, aby získali sociálne poistenie a zdravotnú starostlivosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies