Zamestnanec spoločnosti Qiwi vyťažil v práci 500.000 Bitcoinov

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 18:00 • 2 min
Zamestnanec spoločnosti Qiwi vyťažil v práci 500.000 Bitcoinov

MOSKVA – Generálny riaditeľ ruskej spoločnosti Qiwi Sergey Solonin v stredu uviedol, že zamestnanec použil ich platobné terminály na ťažbu 500.000 Bitcoinov v roku 2011. Spoločnosť sa zaoberá spracovaním elektronických platieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Solonin povedal tento príbeh počas rozhovoru so študentmi na Moskovskej škole pre pokročilé komunikácie. Podľa jeho slov to bola prvá skúsenosť s týmto konceptom, ktorý ho veľmi zaujal.

 

Solonin mal zistiť, že jeden z jeho vývojárov využíval hardvér spoločnosti na ťažbu Bitcoinov, keď sa zariadenia nepoužívali. Navyše zistil, že vývojár zarobil v priebehu niekoľkých mesiacov približne päť miliónov dolárov, čo bolo oveľa viac, ako samotná spoločnosť zarábala na týchto strojoch.

 

img

Terminály Qiwi

 

"Pomyslel som si, že aká šialená vec to je. My sa snažíme zarobiť tri centy na tých termináloch a pritom tu máme takúto skrytú zlatú baňu," vysvetlil Solonin.

 

Vývojár dal okamžitú výpoveď vo chvíli, keď bol požiadaný, aby odovzdal zisk z používania majetku spoločnosti. Ostatným zamestnancom povedal, aby pokračovali v ťažbe, avšak postupom času rástla aj obtiažnosť siete a Qiwi zariadenia už na to nestačili.

 

img

Sergey Solonin

 

Spoločnosť Qiwi odmietla zverejniť meno vývojára ruským novinám Vedomosty, ktoré tento príbeh potvrdili cez tlačové oddelenie spoločnosti. Solonin dodal, že jeho bývalý zamestnanec prišiel o všetky svoje Bitcoiny na dnes už nefungujúcej burze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies