Ministerstvo vnútra konečne ušetrí!

NETKY.SK • 5 Január 2022, 14:01 • 2 min
Ministerstvo vnútra konečne ušetrí!

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra zaplatí namiesto sumy 7,17 eura za jednu evidenčnú značku bez DPH 3,95 eura, čo predstavuje 45-percentnú úsporu.

slovakia

left justify in out

Novým dodávateľom bude česká spoločnosť SPM Security Paper Mill, s ktorou ministerstvo podpísalo rámcovú dohodu koncom decembra. V stredu o tom informovali šéf rezortu Roman Mikulec a štátny tajomník MV SR Ján Lazar. Načrtli, že v budúcnosti by si tabuľky mohol štát zabezpečovať sám.

 

img

 

„Verejné obstarávanie sme vyhlásili už v novembri 2020, bohužiaľ, sme ho boli schopní uzavrieť až na sklonku roka 2021. Dochádzalo k mnohým obštrukciám tretích strán. Na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) boli podané štyri podnety a pri každom vydal úrad uznesenie, ktorým verejné obstarávanie pozastavil. Na základe týchto obštrukcií muselo ministerstvo predlžovať lehotu na predloženie ponúk neuveriteľných 17-krát," priblížil proces minister.

 

Podpísaním novej rámcovej zmluvy sa podľa Mikulca ukončil 20-ročný monopol doterajšieho dodávateľa. Len v roku 2022 predpokladá úsporu minimálne 3,5 milióna eur. Pripustil aj debatu s ministerstvom financií o znížení poplatkov za tabuľky aj pre občanov. Nová spoločnosť dodáva tabuľky aj v Českej republike. Vyššiu cenu za kus oproti ČR zdôvodnil minister náročnejšou logistikou a inými požiadavkami na ochranné prvky.

 

img

 

Tabuľky by si v budúcnosti mohol podľa Lazara štát zabezpečovať aj sám. „Štátna akciová spoločnosť Automobilové opravovne MV SR je v záverečnej fáze verejného obstarávania na dodávku technológie na výrobu tabuliek evidenčných čísel," načrtol s tým, že cena by mohla byť ešte nižšia. O podrobnostiach bude informovať neskôr.

 

Dočasný riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel vysvetlil, že prechodné obdobie medzi platnosťou jednej a druhej zmluvy neohrozí vydávanie nových tabuliek s evidenčným číslom. Oneskorenie môže nastať iba pri zadávaní vlastného textu, alebo pri tabuľkách na nosiče na bicykle, neovplyvní to však možnosť používať vozidlá v cestnej premávke.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár prezradil, aký má vzťah so Zuzanou Čaputovou

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona