Pri verejnom vystavení zosnulého tanzánijského prezidenta zomrelo 45 ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 17:18 • 2 min
Pri verejnom vystavení zosnulého tanzánijského prezidenta zomrelo 45 ľudí

Informovala o tom tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

 Počas verejného vystavenia tela zosnulého tanzánijského prezidenta Johna Magufuliho zomrelo minulý týždeň v tlačenici 45 osôb. V snahe poslednýkrát vidieť telo Magufuliho na štadióne Uhuru v metropole Dar es Salaam niektorí ľudia neváhali vyliezť na múr. Ten sa však zrútil, čo vyvolalo tlačenicu, v ktorej zahynuli desiatky osôb.

Magufuli dlhodobo popieral koronavírus a šíril dezinformácie o ochorení COVID-19. Tvrdil, že národná modlitba túto chorobu z Tanzánie dostala preč. Zároveň odrádzal obyvateľov od nosenie rúšok a očkovania. Krátko pred smrťou však priznal, že koronavírus naozaj predstavuje nebezpečenstvo.
 

 

Bývalý prezidnet John Magufuli náhle zomrel na zlyhanie srdca. Prvou ženou na čele tejto východoafrickej krajiny sa vtedy stala  Samia Suluhuová Hassanová. Jedinou prezidentkou v Afrike sa do toho dňa mohol pýšiť len Madagaskar.

 

Viac sa dozviete na tomto odkaze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies