Žalobe v USA za manipuláciu s emisnými testami čelí aj Ford

NETKY.SK • 11 Január 2018, 14:12 • 2 min
Žalobe v USA za manipuláciu s emisnými testami čelí aj Ford

DETROIT - Americká automobilka Ford je ďalšou, ktorá musí riešiť problémy spojené s emisným škandálom, ktorý vypukol pred dva a pol rokmi.

slovakia

left justify in out

Aj Ford vraj inštaloval do svojich áut problematický softvér umožňujúci zavádzanie pri emisných testoch. Poukazuje na to žaloba, ktorú na firmu v mene vlastníkov jej úžitkových vozidiel podala právnická firma Hagens Berman. Ford však žalobu označil za "neopodstatnenú".

 

Podľa žaloby firmy Hagens Berman Ford manipuloval s emisiami pri svojich vozidlách s naftovým motorom F-250 a F-350 Super Duty s cieľom  rejsť federálnymi emisnými testami. Manipulácia sa podľa firmy mala týkať minimálne pol milióna vozidiel.

 

Ford v reakcii uviedol, že všetky jeho autá plnia environmentálne normy platné v Spojených štátoch. "Softvér na manipuláciu emisií sa vo vozidlách Ford nenachádza," oznámila spoločnosť s tým, že voči týmto nepodloženým tvrdeniam sa bude brániť.

 

Hagens Berman nepodala žalobu tohto druhu prvýkrát. Už minulý rok podobné žaloby podala na automobilky General Motors a Fiat Chrysler a okrem nich aj na výrobcu motorov Cummins.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies