Tipy ako môžete svoj fádny interiér ozvláštniť farbami

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 22:17 • 2 min
Tipy ako môžete svoj fádny interiér ozvláštniť farbami

S jarou prichádza nová energia, upratujeme v skriniach, zbavujeme sa nepotrebných vecí a túžime po zmene. Skvelým pomocníkom k rýchlej zmene sú farby. Interiér oživí, zútulnia, rozjasní a zamaskujú aj nerovnosti.

slovakia

left justify in out

Starý nábytok

 

Drevený nábytok najskôr vybrúste brúsnym papierom, aby bol povrch dokonale hladký. Vysávačom zbavte predmet prachu a ďalších nečistôt.

 

Nový náter nanášajte kvalitným štetcom či lazúrovacím valčekom, vždy v smere vlákien dreva. Aplikujte aspoň dve vrstvy. Medzi jednotlivými vrstvami predmet ľahko prebrúste jemným brúsnym papierom.

 

Vhodný na použitie je materiál je syntetická alebo olejová farba. Na výber máte množstvo odtieňov. Najlepšia je stredne vrstvová olejová lazúra na vodnej báze. Zanecháva zamatový povrch. Neskôr na ňu môžete použiť lesklý transparentný lak. Najlepšie je poradiť sa priamo v obchode. 

 

img

 

Biela nevymiera

 

Je to najobľúbenejšia farba používaná na steny. Je spájaná s čistotou, pokojom, pomáha v premýšľaní. Jej neutralita dá vyniknúť nábytku i bytovým doplnkom. Je to proste stálica, kráľovná všetkých farieb.

 

Priestor opticky zväčší, presvetlí, dokáže odrážať najviac svetla. Keď pokoj "hrá" všetkými farbami, biela tento mix krásne zjednotí. Skvelá je emulzná farba určená k dekoračným aj ochranným náterom stien a stropov. Je vysoko oteruvzdorná a umývateľná. Zanecháva matný povrch.

 

img

 

Stredobod pozornosti

 

Interiér žije, keď sa kombinujú sýte dynamické odtiene s elegantnými svetlými. V obývacej izbe si zvoľte jednu vec, ktorá udá celkovú farebnosť, a podľa toho laďte ostatné kúsky.

 

img

 

Kombinujte farby

 

Ak sa vám biela farba zdá príliš sterilná, použite ďalšie. Pri voľbe myslite na základné pravidlá: svetlé odtiene priestor opticky zväčšujú, tmavé naopak. Ak nafarbíte rovnakým odtieňom protiľahlé strany, izbu opticky zúžite.

 

Na krivé steny nedávajte tmavé odtiene, nerovnosti sa len zvýraznia. Vnímajte orientáciu miestnosti na svetové strany, kto izbu najviac obýva. Upokojujúcim dojmom pôsobí zelená, modrá a fialová.

 

img

 

Farebné schody

 

Aj schody môžu žiariť ako slniečko! Nebojte sa farieb a ošetrite ich extravagantným náterom. S krycou olejovou lazúrou na vodnej báze, ktorá zanecháva viditeľnú štruktúru dreva, vyniká stálymi farebnými odtieňmi s matne saténovým vzhľadom a neobmedzuje dýchanie dreva.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies