Kanada podporuje rýchly vstup Fínska a Švédska do NATO

NETKY.SK • 16 Máj 2022, 11:04 • 2 min
Kanada podporuje rýchly vstup Fínska a Švédska do NATO

BRUSEL – Kanadská vláda podporuje snahy Fínska a Švédska „rýchlo vstúpiť“ do Severoatlantickej aliancie v súvislosti s ruskou vojnou na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v pondelok šéfka kanadskej diplomacie Melanie Jolyová po príchode na zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli. Na rokovanie pricestoval aj minister zahraničných vecí Ukrajiny Dmytro Kuleba. TASR informácie prevzala od agentúry AP.

 

img

 

„Kanada je za rýchly vstup (do NATO) pre obe krajiny. Naším cieľom je byť medzi prvými krajinami, ktoré budú môcť ratifikovať pristúpenie Švédska a Fínska,“ povedala Jolyová. Na otázku, či by Kanada bola aj za vstup Ukrajiny do Aliancie, Jolyová odpovedala, že jej krajina je za „politiku otvorených dverí“, avšak takýto krok nepodporila. AP v tejto súvislosti pripomenula, že vstup Kyjeva do NATO by znamenal, že spojenci v rámci Aliancie by sa automaticky stali súčasťou vojny proti Rusku.

 

Možno vás zaujme: Korčok odcestoval na zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies