FOTO: Nález kotvy legendárnej lode plnej zlata spôsobil hystériu

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 11:07 • 2 min
FOTO: Nález kotvy legendárnej lode plnej zlata spôsobil hystériu

Lovci pokladov z celého sveta sú vo vytržení, kotva lode s rozprávkovým pokladom prezrádza, kde by sa vrak mohol nachádzať!

slovakia

left justify in out

Písal sa rok 1641, keď sa zo svojich obchodných ciest do Británie plavila loď Merchant Royal plná mimoriadne vzácneho nákladu. Na svojej palube totiž mala 45-tisíc kilogramov zlata, veľké množstvo mexického striebra a tiež 500-tisíc starých španielskych dolárov. Do svojho cieľa však neprišla, pretože v oblasti Cornwallu ju postihlo nepriaznivé počasie, v dôsledku ktorého sa potopila. Od tej chvíle nikto nevie, kde s vrak nachádza.

 

img

 

Lovci pokladov sa už desaťročia usilujú zistiť polohu strateného pokladu, no doposiaľ nemali žiadne bližšie indície, ktoré by ich nasmerovali. Situácia sa ale zmenila v posledných dňoch, keď skupina rybárov narazila na starú kotvu, ktorá podľa všetkého patrila práve legendárnej lodi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cornwall is full of wonder, try snorkeling in the clear waters, you'll be surprised by the sea life

Príspevok, ktorý zdieľa Beautiful Cornwall (@beautiful.cornwall),

Samozrejme, po vzácnom náleze sa spustila doslova hystéria. Lovci pokladov majú takto bližšie definovanú oblasť, kde by sa obrovské bohatstvo v hodnote približne 1,3 miliardy eur mohlo nachádzať. Odborníci však varujú všetkých amatérskych hľadačov pokladov, pokiaľ nemajú špeciálne vybavenie, vďaka ktorému sa dokážu bezpečne ponoriť do hĺbky 91 metrov, ohrozujú svoje životy.

 

 

Okrem toho, pokiaľ by sa nejakému šťastlivcovi predsa vrak podarilo objaviť, musel by kontaktovať britskú vládu, nakoľko sa loď nachádza v jej vodách. Následne je len na rozhodnutí krajiny, či potápačovi vystaví potrebnú licenciu, aby si poklad nechal, alebo ho bude musieť odovzdať štátu, čo je v tomto prípade pravdepodobnejšia možnosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies