SMER-SD: Podľa Fica poslanci zlikvidovali kontrolu trhu, chce včas upozorňovať prezidentku

NETKY.SK • 21 Január 2021, 15:56 • 2 min
SMER-SD: Podľa Fica poslanci zlikvidovali kontrolu trhu, chce včas upozorňovať prezidentku

BRATISLAVA - Fico tvrdí, že ak zistia, že nejaký zákon je neprijateľný či v rozpore s programovým vyhlásením vlády, upozornia na to prezidentku dopredu. „Je to z našej strany pomocná ruka,” uviedol.

slovakia

left justify in out

Predseda opozičného SMER-SD žiada prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby venovala väčšiu pozornosť podpisovaniu zákonov z dielne poslancov vládnej koalície a aby nepodpisovala tieto zákony s "ľahkosťou jarného vetríka". Vraví, že vďaka ttýmto zákonom si 95 koaličných poslancov môže schváliť čokoľvek. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol Róbert Fico.

 

Parlament podľa jeho slov prijíma zákony, ktoré hrubo porušujú ľudské práva a zabezpečujú netransparentnosť pri nakladaní s verejnými zdrojmi. „Garantujem vám, že ani nevedia, o čom hlasujú. Vezmú dôchodcom trináste dôchodky a oni si zatlieskajú,” povedal šéf Smeru-SD. Kritizoval najmä to, že parlament minulý týždeň schválil v skrátenom legislatívnom konaní balík zmien viacerých zákonov bez pripomienkového konania. Podľa neho existuje poistka v tom, že prezidentka využije právo veta a vráti zákon na opätovné prerokovanie Národnej rade SR či už s pripomienkami, alebo bez nich. Povedal, že to nemá byť vnímané ako útok na prezidentku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies