Eduard Heger: Nie je načase vymeniť Matoviča ako lídra

NETKY.SK • 5 September 2021, 16:27 • 2 min
Eduard Heger: Nie je načase vymeniť Matoviča ako lídra

BRATISLAVA - Eduard Heger nesúhlasí s vyhlásením predčasných volieb.

slovakia

left justify in out

Igora Matoviča podľa Hegera určite nie je čas vymeniť. Premiér to uviedol počas diskusnej relácie TA3 V Politike. "Nie je načase vymeniť Matoviča ako lídra, určite ho nechcem vymeniť."  Reagoval tak na snahy opozície dosiahnuť vyhlásenia predčasných volieb. Podľa neho by sa uskutočniť nemali.

 

Prečítajte si: Hlas-SD volá po predčasných voľbách. Pre referendum chce dokonca zmeniť ústavu!

 

Premiér zareagoval aj na odstúpenie policajného prezidenta Petra Kovaříka. "Naša polícia prechádza očistou, ak by bolo v polícii všetko v poriadku, neprechádzala by ňou."

 

Heger odmietol špekulácie o nestabilite v koalícií po tom, ako šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár pohrozil odchodom, ak dôjde k zmene sporného paragrafu 363 Trestného poriadku, na základe ktorého Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému. Neskôr názor zmenil. "Určite to nie je tak, že Kollár určuje smerovanie vlády. Ideme v duchu Programového vyhlásenia vlády. Koalícia dokáže riešiť problémy a je tu vôľa dokončiť volebné obdobie." 

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZOVANÉ: Sme rodina zvažuje odchod z vlády! Kovaříkov odchod z funkcie víta

 

Sporný paragraf preskúma odborná pracovná skupina, ktorá by sa mala stretnúť v pondelok. Zdôraznil, že zmena zákona sa nedeje pod tlakom aktuálnych udalostí, so zúžením právomoci generálneho prokurátora rátalo už Programové vyhlásenie vlády z roku 2020. "Má to byť ale výsostne odborná diskusia, ako naplniť naše predsavzatie preskúmať možnosť zúženia paragrafu 363 Trestného poriadku. Rád si počkám na výsledok odborného záveru pracovnej skupiny." Heger nechcel povedať, či má súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka jeho dôveru.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Sporný paragraf 363 poriadne rozvíril verejnú mienku!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies