UK sa snaží, aby promócie boli tento rok udržateľnejšie a sociálne zodpovedné

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 16:30 • 2 min
UK sa snaží, aby promócie boli tento rok udržateľnejšie a sociálne zodpovedné

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) sa tento rok snaží, aby promócie boli udržateľnejšie a tiež sociálne zodpovedné.

slovakia

left justify in out

Pri výbere dodávateľa tubusov a obalov na diplomy zohľadnila UK sociálny aspekt. "Modré aj červené tubusy na magisterské diplomy a obaly na bakalárske diplomy sú vyrobené v chránenej dielni, ktorá zamestnáva najmenej polovicu pracovníkov so zdravotným postihnutím," uvádza univerzita. V priestoroch Auly UK sa v tomto roku uskutoční približne 65 promočných slávností a obradov. Je to približne o desať percent menej ako po minulé roky. 

"UK mierne zvýšila počet promujúcich absolventov v skupinách a znížil sa tak celkový počet promočných hodín. Zámerom a cieľom bolo zefektívniť vysoké náklady na realizáciu a prevádzku a zabezpečiť tým primeranú energetickú úsporu," vysvetlila UK. Zároveň univerzita vysvetlila, že každý promujúci dostáva pre príbuzných štyri bezplatné lístky, ďalšie vstupenky si môžu zúčastnení zakúpiť pred začatím sa promočného obradu priamo na mieste. Univerzita pripomenula, že zúčastniť sa na promócii nie je povinnosťou, diplom sa dá preberať aj v kancelárii študijného oddelenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Bratislavský samosprávny kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies