Základňu námorníctva vo Washingtone znovu otvorili

NETKY.SK • 19 September 2013, 14:28 • 2 min
Základňu námorníctva vo Washingtone znovu otvorili

WASHINGTON - Základňa amerického námorníctva vo Washingtone sa dnes vrátila k takmer normálnej prevádzke - tri dni po tom, čo tam 34-ročný muž zastrelil 12 ľudí.

slovakia

left justify in out

Washington Navy Yard otvorili o 06.00 h miestneho času (12.00 h SELČ), ale doprava cez hlavnú bránu bola pozastavená, pretože kamiónu s návesom sa pri pokuse o obrat do protismeru posunul náklad, uviedla tlačová agentúra AP. Hovorkyňa námorníctva Sarah Flahertyová povedala, že počas dneška bude normálny pracovný deň, s výnimkou budovy 197 - kde došlo k streľbe - a okrem telocvične. Telocvičňu totiž využíva FBI ako operačné centrum pri vyšetrovaní prípadu.

Bývalý príslušník záloh námorníctva Aaron Alexis zastrelil v pondelok 12 ľudí, následne prišiel pri prestrelke o život. Americké justičné orgány sa stále snažia určiť motív jeho činu. Alexis trpel paranojou, počul hlasy a bol presvedčený o tom, že ho sledujú. Mesiac pred streľbou tvrdil polícii na Rhode Islande, že s ním niekto hovorí cez steny a povalu hotelovej izby a vysiela mikrovlnné vibrácie na rušenie jeho spánku.

V stredu ministerstvo pre záležitosti veteránov informovalo zákonodarcov v americkom Kongrese, že Alexis navštívil dve nemocnice pre veteránov a sťažoval sa na nespavosť. Poprel však, že by mal úzkostné stavy či depresiu, alebo myslel na to, že by ublížil sebe alebo druhým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies