Zakladateľ Wikileaks je na ekvádorskom veľvyslanectve dva roky

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 15:50 • 2 min
Zakladateľ Wikileaks je na ekvádorskom veľvyslanectve dva roky

LONDÝN - Diskusia o osude Juliana Assangea, zakladateľa webovej stránky Wikileaks, neustala ani dva roky po jeho úteku na ekvádorské veľvyslanectvo v Londýne. Britské média sa pohoršujú nad nákladmi na stráženie, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Assange sa na ekvádorské veľvyslanectvo uchýlil 19. júna 2012, aby sa vyhol zatknutiu a vydaniu do Švédska. Náklady na stráženie areálu sa podľa výpočtov londýnskeho Scotland Yardu vyšplhali doteraz na 6,4 milióna libier (osem miliónov eur).

 

Zakladateľa Wikileaks chcú vo Švédsku vypočúvať pre podozrenia zo sexuálnych trestných činov. Assange obvinenia odmieta a považuje to za zámienku, aby ho zo Švédska následne vydali do Spojených štátov.

 

Pracovnú skupinu ekvádorských a britských diplomatov, ktorá mala hľadať riešenie situácie, už medzitým rozpustili. Assangeova obhajkyňa Jennifer Robinsonová uviedla, že by sa na základe "nových informácií" malo skúsiť pohnúť s konaním vo Švédsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies