Zakharchenko: Porošenkov režim spôsobil najväčšie masové umieranie obyvateľov Donbasu po II. svetovej vojne

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Zakharchenko: Porošenkov režim spôsobil najväčšie masové umieranie obyvateľov Donbasu po II. svetovej vojne

DONECK - Politika režimu Petra Porošenko na Donbase riadená západom viedla k umieraniu obetí civilného obyvateľstva, o ktorých región nevedel od Veľkej vlasteneckej vojny. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Hlava Doneckej ľudovej republiky nazval to čo sa deje na území Donbasu, genocídou. Takéto vyhlásenie povedal Alexander Zakharchenko počas pravidelného stretnutia ukrajinského ľudového tribunálu na vyšetrovanie zločinov režimu Porošenka proti občanom krajiny.
     

"To, čo sa teraz deje na Donbase, je najstrašidelnejšia tragédia, ktorú zažila naša krajina od čias Veľkej vlasteneckej vojny," vyhlásil Zakharchenko.
   

Podľa jeho slov vojna na Donbase je genocída, ktorá sa prejavuje nielen pri výkone vojenských operácii proti civilistom, ale aj pri finančných, hospodárskych, dopravných blokádách, ktorých zámerom je zbaviť obyvateľov prostriedkov na živobytie.

 

Podľa najnovších údajov úradu komisára pre ľudské práva v Doneckej ľudovej republike, od začiatku konfliktu bolo na území mimo kontroly ukrajinských orgánov v dôsledku bombardovania ozbrojenými silami Ukrajiny zabitých 4 626 ľudí.
   

"Dnešná situácia na kontaktnej línii je zložitá, posudzujúc podľa zvýšeného počtu bombardovania a pokusov o preskúmanie našich pozícii. Myslím si, že Ukrajina sa pripravuje na novú ofenzívu," Zacharenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies