Český minister zdravotníctva skončil v karanténe. Mal pozitívny test na koronavírus

NETKY.SK • 29 November 2021, 9:12 • 2 min
Český minister zdravotníctva skončil v karanténe. Mal pozitívny test na koronavírus

PRAHA - Šéf českého rezortu zdravotníctva v demisii Vojtěch má zatiaľ len veľmi mierne príznaky.

slovakia

left justify in out

Český minister zdravotníctva v demisii Adam Vojtěch mal pozitívny test na koronavírus. Do diskusnej relácie Českej televízie Otázky Václava Moravca sa preto v nedeľu pripojil on-line. Priebeh ochorenia COVID-19 je uňho mierny.

 

"Dnes na poludnie sa do @OtazkyVM pripojím na diaľku. Z piatku na sobotu mi nebolo dobre, preto som včera išiel preventívne na PCR test. Ten bohužiaľ ukázal, že som pozitívny. Nastupujem tak do 14-dennej izolácie. Vďaka očkovaniu mám mierny priebeh a budem tak pracovať z domu," napísal včera na Twitteri.

 

Vojtěch nie je prvým členom českej vlády, ktorý sa nakazil novým koronavírusom. Predtým sa infikovali minister obrany Lubomír Metnar, exminister zahraničných vecí Tomáš Petříček, ministerka pre miestny rozvoj Klára Dostálová, vicepremiér a minister vnútra Jan Hamáček, minister poľnohospodárstva Miroslav Toman či ministerka práce a sociálnych vecí Jana Maláčová, pripomína portál Seznam Zprávy. V súčasnosti je pozitívny aj prezident Miloš Zeman, ktorý nemá príznaky ochorenia COVID-19.

 

Pandémia koronavírusu v Česku v posledných týždňoch výrazne zosilnela a počty nakazených odhalené testami sa v pracovné dni dostávajú vysoko cez hranicu 20-tisíc.

 

Mohlo by vás zaujímať: Miloša Zemana po pár hodinách opäť hospitalizovali. Má koronavírus!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona