Zákazníci Apple minuli za aplikácie v decembri 1 mld. USD

NETKY.SK • 8 Január 2014, 09:06 • 2 min
Zákazníci Apple minuli za aplikácie v decembri 1 mld. USD

NEW YORK - Spoločnosť Apple dosiahla v decembri tržby z predaja aplikácií na zariadenia iPhone, iPad and iPod Touch vo výške jednej miliardy amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Za celý rok 2013 tak tržby spoločnosti z predaja aplikácií dosiahli 10 mld. USD. Za mesiac december si zákazníci spoločnosti Apple do svojich zariadení stiahli takmer tri miliardy aplikácií a spoločnosť tak zaznamenala rekordný mesiac.

Štvrťročný zisk aj marže americkej technologickej spoločnosti Apple v štvrťroku končiacom v septembri klesli aj napriek tomu, že predala v súlade s očakávaniami 33,8 mil. prístrojov iPhone. Jej tržby v Číne, Hongkongu a na Taiwane stúpli iba o 6 %, hoci spoločnosť predstavila na tomto trhu, ktorý je pre ňu druhým najväčším na svete, dva nové modely smartfónov. Analytici očakávali, že vykáže výraznejší nárast štvrťročných tržieb po tom, ako v septembri informovala, že jej tržby a marže budú pri vrchnej hranici prognózovaného pásma. Spoločnosť v októbri informovala, že zisk na akciu klesol v jej štvrtom účtovnom kvartáli, ktorý sa skončil v septembri, na 8,26 USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies