Zahraničné banky v Nemecku sa pripravujú na tvrdý brexit

NETKY.SK • 23 November 2016, 13:04 • 2 min
Zahraničné banky v Nemecku sa pripravujú na tvrdý brexit

FRANKFURT NAD MOHANOM - Zahraničné banky v Nemecku sa pripravujú na tvrdý brexit. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Finančné inštitúty počítajú s tým, že Británia v priebehu jedného až troch rokov vystúpi z Európskej únie (EÚ) takým spôsobom, že nebude mať prístup k spoločnému trhu, uviedol šéf zväzu zahraničných bánk v Nemecku (Verband der Auslandsbanken in Deutschland, VAB) Stefan Winter. Dôsledkom takéhoto brexitu sa môže stať, že britské banky stratia povolenia ponúkať svoje finančné produkty v celej únii.

 

Winter očakáva, že k prvým rozhodnutiam príde v najbližších týždňoch. V prípade realizácie najhoršieho scenára a opúšťania Londýna budú banky musieť najprv presunúť infraštruktúru, nie personál.

Prognózy, že v najbližších rokoch sa z Londýna do Frankfurtu nad Mohanom presunie 10.000 pracovných miest, považuje Winter za "čisté špekulácie". Finančné inštitúty z Londýna chcú okrem Frankfurtu prilákať aj Paríž, Madrid, Dublin a Luxemburg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies