Čo by ti Boh nikdy neposlal poštou?

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 07:13 • 2 min
Čo by ti Boh nikdy neposlal poštou?

Čo ak by existoval svet, v ktorom sa Boh prihovára aj prostredníctvom pošty?

slovakia

left justify in out

Človek by sa prebudil, v tichosti si plnil jednu všednú povinnosť za druhou, až kým by ho nevyrušilo klopanie na dvere. Možno by predpokladal, že na prahu zbadá akéhosi neodbytného predajcu, ktorý sľúbi aj celý svet, ak si kúpi jeho výrobok, a možno by nemal vonkoncom žiadne očakávanie.

 

img

 

Či už tak alebo onak, pozdravil by ho poštár a do rúk mu vtisol obálku, na ktorej by jasne svietil odosielateľ a názov miesta, odkiaľ sa zásielka vybrala na svoju púť. Ako inak, autor doručenej pošty by bol sám Stvoriteľ a miesto, odkiaľ prekvapenie zaslal, nebo so všetkým, čo k nemu patrí. Na základe osobnej skúsenosti toho, kto Boha osobne spoznal vo viere a tiež textu, ktorý je možné nájsť v Biblii, sa dá s dávkou úsmevu určiť, čo by asi do obálky vložil. Rovnako dobre sa však dá predstaviť, čo by v nej príjemca celkom určite nenašiel.

 

img

 

Prečítajte si: Sladkosť, z ktorej sa nepriberá

 

Šek
So stopercentnou istotou by sa v pošte nenachádzal šek na sumu s niekoľkými nulami na konci, ktoré by napovedali, že ide o vskutku veľké bohatstvo. „Tu máš, zasielam ti trochu peňazí. Môžeš z nich užívať do konca života bez toho, aby si čo i len prstom pohol. Pokojne míňaj, len si tak lež a buď spokojný," nenapísal by Boh v sprievodnom liste.

 

img

 

Niežeby Boh nerád dožičil dobré veci, práve naopak. A už vôbec sa mu nemôže krivdiť tým, že by nechcel požehnať aj slušný obnos peňazí pre dostatočne pekný život. On však za nijakých okolností nesúhlasí s lenivosťou a človeka vyslal na Zem aj preto, aby bol pracovitý, staral sa o seba a mohol tak dopriať potešenie i niekomu ďalšiemu. Stvoriteľ je taktiež usilovný, nelení sa mu pracovať, a keďže každú ľudskú bytosť stvoril na svoj obraz, očakáva rovnaké zanietenie pre kreativitu. Pravdaže, nezáleží na tom, do akej oblasti spadá to ktoré zamestnanie, On ani jediným nepohŕda a môže dokonca zariadiť veľký úspech, ak sa mu to vloží do rúk.

 

Mohlo by vás zaujať: Dejiny vyvoleného ľudu: Mesiáš, ktorý zmenil celý svet

 

Časopis
V obálke by bez pochybností nebol ani časopis s najmódnejšími účesmi, najprešpikovanejším oblečením a najluxusnejšími šperkami. „Nech sa páči, posielam ti časopis. Tieto účesy a oblečenie čo najvernejšie skopíruj, lebo veď vieš, ak to neurobíš, nič z teba nebude," nevyjadril by sa písomne Boh ako vysvetlenie, prečo si dal námahu a vyslal zo svojho príbytku časopis.

 

img


Neurobil by to z jednoduchej príčiny. Nemá v obľube, ak sa vo svete vzájomne napodobňuje, a ak sa tomu, kto si zvolí čosi iné, dostáva kritiky a odsúdenia. Je predsa zrejmé, že vytvaroval nekonečné množstvo originálnych tiel, myslí a duší, a preto mu nepridáva na radosti, keď si všíma, že sa v jeho pláne niečo veľké narušilo.

 

Hodinky
Poštár by nepriniesol nič, v čom by človek našiel špeciálne náramkové hodinky. „Spomínaš si, ako si mi hovoril, že by si rád posúval čas, aby si sa vyhol nepríjemným veciam a mohol sa venovať len tým príjemným? Vypočul som ťa, a tak som pre teba vyrobil tieto hodinky, aby si vďaka nim prepínal. Môžeš dokonca preskočiť aj roky, ak si to zaželáš!" nesformuloval by Boh návod k darčeku.

 

img

 

Deň rozvrhol presne tak, ako chcel a učinil to s dokonalosťou jemu vlastnou. Dal navyše človeku dostatok rozumu, aby pridelených 24 hodín využíval čo možno najlepšie. Nech aj pracuje, aj odpočíva, nech aj rozvíja vzťahy a vie byť chvíľu aj sám. Nech žije, a nielen prežíva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies