Záchranári našli nezvestného Poliaka vo Vysokých Tatrách takmer po mesiaci

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 18:06 • 2 min
Záchranári našli nezvestného Poliaka vo Vysokých Tatrách takmer po mesiaci

POPRAD – Horskí záchranári zo Slovenska i Poľska dnes po 25 dňoch našli nezvestného 34-ročného Poliaka.

slovakia

left justify in out

Nezvestný Poliak ešte 20. mája vystúpil z poľskej strany na vrchol Rysov, odkiaľ poslal SMS správu rodine. To bola posledná správa od Poliaka. Horská záchranná služba požiadala o lokalizáciu jeho mobilného telefónu, ktorá však nebola úspešná. Poveternostné podmienky a čerstvo napadnutý sneh vo vyšších polohách, ktoré prevládali na prelomoch mesiacov máj a jún nedovoľovali naplno prehľadávať danú oblasť. Horskí záchranári z poľskej horskej služby TOPR viackrát prehľadali svoju stranu Vysokých Tatier z vrtuľníka, no neúspešne. Záchranári Horskej záchrannej služby pátrali v oblasti Mengusovskej doliny niekoľko dní po sebe, avšak tiež bezúspešne.

Vzhľadom na dobré poveternostné podmienky sa dohodli horskí záchranári na dnešnom spoločnom pátraní z obidvoch strán Tatier zo zeme aj zo vzduchu. V ranných hodinách pristál poľský vrtuľník na heliporte v Starom Smokovci, kde na palubu zobral štyroch slovenských záchranárov. Tých vysadil v oblasti Rysov a Mengusovského Volovca. Z vrtuľníka začali záchranári prehľadávať aj slovenskú stranu Tatier. Po asi 1,5 hodinovom hľadaní zo vzduchu našli horskí záchranári pozostatky nezvestného muža vo východnej stene Rysov. Poľskí horskí záchranári nabalili telo a v podvese vrtuľníka ho zviezli na Poľanu pod Vysokou v Bielovodskej doline, kde ich prevzali slovenskí horskí záchranári. Telo autom previezli do Ždiaru, kde si ho za asistencie polície prevzala pohrebná služba, informovala Horská záchranná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies