Srí Lanka sa obáva o výrazný pokles cestovného ruchu v krajine

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 14:44 • 2 min
Srí Lanka sa obáva o výrazný pokles cestovného ruchu v krajine

KOLOMBO - Krajina je v dôsledku teroristických útokov v kostoloch, ktoré sa odohrali na Veľkonočnú nedeľu, znepokojená. Obáva sa totiž toho, že cestovný ruch v krajine by sa po týchto strašných udalostiach zníži minimálne o štvrtinu. s informáciou prišla agentúra AFP s odvolaním sa na ministra financií Srí Lanky.

slovakia

left justify in out

V dôsledku samovražedných útokov v kostoloch a hoteloch na Srí Lanke prišlo o život vyše 250 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia. Mnoho ľudí v krajine sa teraz bojí o svoje životy, pretože útoky by sa mohli kedykoľvek zopakovať. Polícia však hliadkuje na každej väčšej ulici v mestách.

 

img

 

"Najhoršie to zasiahne cestovný ruch," vyjadril sa pred novinármi minister financií Mongala Samaravíra. "Očakávame 30-percentný pokles návštevníkov, a to znamená stratu vo výške 1,5 miliardy USD."

 

img

 

Srílanská vláda pripísala veľkonočné útoky moslimsko-extrémistickej skupine Národné monoteistické hnutie (Džamáat at-tawhíd al-wataníja, NTJ). Medzitým sa k nim prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS), pričom zverejnila videozáznam, v ktorom vystupuje vodca NTJ Zahrán Haším. Ten bol podľa piatkového vyhlásenia srílanského prezidenta Maithrípála Siriséna usmrtený pri jednom zo spomínaných útokov, ktorého terčom bol hotel Šangri-La v meste Kolombo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies