Začala sa výstavba futbalového štadióna v Košiciach

NETKY.SK • 26 November 2015, 10:40 • 2 min
Začala sa výstavba futbalového štadióna v Košiciach

KOŠICE – Stavenisko pre výstavbu nového košického futbalového štadióna odovzdali v stredu dodávateľovi stavby. Ako uviedla hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová, začali sa prípravné práce pre archeologický prieskum daného územia a príprava staveniska. Celá stavba by mala byť ukončená v roku 2017.

slovakia

left justify in out

„S výstavbou sme začali a všetci zainteresovaní urobia všetko pre to, aby bolo možné na novom futbalovom štadióne hrať futbalové zápasy v sezóne 2017/2018,“ uviedla Šnajdárová.

 

Akciová spoločnosť Košická futbalová aréna (KFA) vznikla v septembri minulého roku, pričom mesto Košice je majoritným akcionárom s podielom 85 percent akcií, 15 percent akcií má súkromný futbalový klub. Predsedom predstavenstva spoločnosti je viceprimátor Martin Petruško. Mesto prenajalo spoločnosti KFA pozemky s rozlohou vyše 80 000 štvorcových metrov na výstavbu viacúčelového areálu a štadióna. Náklady na vybudovanie areálu sa pohybujú do 15 miliónov eur, pričom štyri milióny získalo mesto od Slovenského futbalového zväzu. Mesto na stavbu štadióna získalo aj bezúročný úver osem miliónov eur so splatnosťou desať rokov.


Ak by sa výstavba štadióna nezačala v tomto roku, mesto by mohlo prísť o dotáciu. „Žiadosť o poskytnutie finančnej dotácie bola podaná v riadnom termíne bola splnená aj podmienka začatia prác na stavbe, preto nehrozí, že by mesto o dotáciu mohlo prísť,“ povedala Šnajdárová.


Košickú futbalovú arénu stavajú v areáli, kde bolo v minulosti parkovisko autobusov košickej MHD a tzv. Blšák - medzi halou Cassosport a obchodným centrom Merkury Market. Na krytých tribúnach budú sedadlá pre vyše 9 000 divákov. Trávnik ihriska by mal byť vyhrievaný. Projekt ráta aj s vybudovaním parkoviska s kapacitou 276 áut.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies