Na väčšine Slovenska bude platiť výstraha pred prízemným mrazom

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 17:37 • 2 min
Na väčšine Slovenska bude platiť výstraha pred prízemným mrazom

BRATISLAVA – Na väčšine územia Slovenska bude platiť od skorých ranných hodín v piatok 19. apríla výstraha pred prízemným mrazom.

slovakia

left justify in out

Platí od 3.00 h do 7.00 h. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Výstraha platí pre celé stredné Slovensko, sever krajiny, ale i pre časť východného a západného Slovenska.

 

V týchto lokalitách sa podľa meteorológov očakáva vo výške piatich centimetrov nad povrchom ojedinele dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od mínus štyroch do nula stupňov Celzia. "Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny," uviedli meteorológovia.

 

img

 

Výstraha pred prízemnými mrazmi je vyhlásená aj na sobotu 20. apríla. Platiť by mala od 3.00 do 7.00 h pre niektoré okresy v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Na Orave a v podtatranskom regióne môže teplota klesnúť od mínus piatich do nula stupňov Celzia.

 

Teplá Veľká noc

 

Počasie aktuálne na našom území ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš so stredom nad Škandináviou. Vplyv tlakovej výše počas nasledujúcich hodín zoslabne, nakoľko počasie na našom území ovplyvní frontálnerozhranie. To k nám prinesie aj zrážky, ktoré však budú zajtra a vo štvrtok len slabé.

 

Od piatka nás však čaká na celom našom území opäť slnečné počasie. Súčasne sa k nám od juhu bude dostávať veľmi teplý vzduch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies