Európska a Konferenčná liga sa rozbiehajú aj s českými a slovenskými klubmi. Stanice Sport1 a Sport2 ponúknu najbohatšie pokrytie zápasov

NETKY.SK • 4 September 2023, 17:00 • 2 min
Európska a Konferenčná liga sa rozbiehajú aj s českými a slovenskými klubmi. Stanice Sport1 a Sport2 ponúknu najbohatšie pokrytie zápasov

V Bratislave - Medzinárodné klubové súťaže pod hlavičkou UEFA sa každoročne tešia obrovskej priazni fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Aj v novej sezóne budú Európska a Konferenčná liga ponúkať nespočetné množstvo nezabudnuteľných futbalových momentov, o ktoré sa tentokrát postará okrem iných aj päť "československých" klubov. V základnej skupine Európskej ligy budú reprezentovať pražské kluby Sparta a Slavia, zatiaľ čo v Konferenčnej lige budú o postup bojovať Viktoria Plzeň, Slovan Bratislava a Spartak Trnava. Sport1 a Sport2 ponúknu v každom kole dva zápasy českých klubov a jeden zápas slovenského klubu.

Šance českých a slovenských klubov na postup do vyraďovacej fázy rozhodne nie sú nízke. Úradujúci český majster Sparta Praha si zahrá v skupine so španielskym favoritom Realom Betis, škótskym Rangers a cyperským Arisom Limassol. Práve škótsky klub by mal byť hlavným súperom v boji o druhé postupové miesto a Sparta v roku 2021 ukázala, že tím z Ibroxu dokáže poraziť.

Slavii žreb prisúdil do skupiny víťaza úvodného ročníka Konferenčnej ligy a finalistu Európskej ligy z minulej sezóny AS Rím, plus nepopulárnu spomienku v podobe Šeriffu Tiraspoľ a švajčiarsky klub Servette Ženeva. Tím Josého Mourinha je jednoznačným favoritom skupiny, avšak Slavia má solídnu šancu nechať Šeriff a Servette za sebou.
Žreb Konferenčnej ligy nebol úplne milosrdný k Viktorii Plzeň, ktorá bude na jeseň pravidelne cestovať do neobľúbených a nepríjemne vzdialených destinácií. V nevyspytateľnej skupine má nedávneho súpera Sparty Dinamo Záhreb, kazašskú Astana a kosovský klub FC Ballkani, s ktorým má skúsenosti pre zmenu Slavia.

Spartak Trnava si zahrá proti tureckému gigantovi Fenerbahce, najlepšiemu bulharskému klubu Ludogorcu Razgrad a dánskej liahni talentov Nordsjaellandu. Slovan Bratislava sa môže tešiť na súboje s francúzskym Lille, slovinským majstrom Olimpijou Ľubľana a islandským šampiónom KÍ Klaksvíkom.
Televízne stanice Sport1 a Sport2 už tradične ponúknu bohatý program priamych prenosov z oboch súťaží. V každom kole dva zápasy českých klubov a jeden duel slovenského klubu, taktiež v priamom prenose. Konferenčná liga sa začína 20. septembra 2023, Európska liga o deň neskôr, 21. septembra 2023. Sport1 a Sport2 budú po jesennej časti pravidelne vysielať prenosy aj z vyraďovacej fázy oboch súťaží.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Sára Culinková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies