Za rok zatkli v Británii rekordný počet osôb podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:36 • 2 min
Za rok zatkli v Británii rekordný počet osôb podozrivých z terorizmu

LONDÝN - Bezpečnostné sily v Británii zatkli tohto roku rekordný počet ľudí podozrivých zo spáchania zločinov súvisiacich s terorizmom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnes zverejnené údaje britského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva zatkli britské úrady za ostaných 12 mesiacov celkovo 299 osôb podozrivých z teroristických aktivít, čo je oproti predchádzajúcim 12 mesiacom nárast o 31 percent a zároveň najvyšší počet zadržaných osôb od začiatku vedenia záznamov, teda od obdobia po 11. septembri 2001, keď došlo k teroristickým útokom proti Spojeným štátom.

 

V správe britského ministerstva vnútra sa ďalej uvádza, že za ostatných 12 mesiacov došlo aj k "výraznému nárastu" počtu zadržaných osôb s britským alebo dvojakým občianstvom a zároveň k podstatnému zvýšeniu počtu zadržaných žien. Tých bolo 35, čo je za obdobie piatich rokov viac ako trojnásobný nárast. Nie proti všetkým podozrivým z teroristických aktivít, ktorých polícia zatkla, však bolo vznesené obvinenie.

 

Britská polícia varuje, že Islamský štát postupuje veľmi efektívne pri získavaní mladých Britov, a to najmä prostredníctvom sociálnych sietí. Propagandisti IS sa napríklad už dlhšie snažia apelovať na mladé ženy a dievčatá, aby vycestovali do Sýrie a uzatvárali manželstvá s džihádistami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies