Britská vláda zakázala sociálnu sieť TikTok na vládnych zariadeniach

NETKY.SK • 17 Marec 2023, 09:30 • 2 min
Britská vláda zakázala sociálnu sieť TikTok na vládnych zariadeniach

Londýn - Britská vláda vo štvrtok oznámila, že z bezpečnostných dôvodov zakazuje používanie aplikácie čínskej sociálnej siete TikTok na vládnych zariadeniach.

slovakia

left justify in out

Minister pre záležitosti úradu vlády Oliver Dowden obom komorám parlamentu povedal, že zákaz vstupuje do platnosti okamžite a týka sa vládnych mobilov a iných zariadení, ktoré používajú ministri či zamestnanci ministerstiev. Ide o "preventívne opatrenie" a nevzťahuje sa na súkromné mobily a zariadenia vládnych zamestnancov. "Berúc do úvahy riziko v prípade vládnych zariadení, ktoré môžu obsahovať citlivé informácie, je rozumné a primerané obmedziť používanie určitých aplikácií. Najmä pokiaľ ide o aplikácie, ktoré dokážu pristupovať k veľkému množstvu údajov," povedal Dowden. Populárnu sociálnu platformu TikTok už zakázali na vládnych zariadeniach i ďalšie krajiny vrátane USA a Kanady. Z bezpečnostných dôvodov sa pre tento krok rozhodla aj Európska komisia (EK), Európsky parlament (EP) i Rada EÚ. Vyvolali ho obavy, že čínska spoločnosť ByteDance a vlastník TikToku, by mohla Pekingu poskytovať prístup k citlivým údajom používateľov z celého sveta. Čínska spoločnosť tvrdí, že takéto obavy sú založené na "dezinformáciách". Dodala, že v súčasnosti podniká kroky na zvýšenie ochrany údajov používateľov z Európy. TASR správu prevzala z agentúry AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies