Za pondelok pribudlo na Slovensku 66 pozitívnych prípadov nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 13:29 • 2 min
Za pondelok pribudlo na Slovensku 66 pozitívnych prípadov nákazy koronavírusom

Minister zdravotníctva Marek Krajčí informoval, že za pondelok pribudlo na Slovensku 66 pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19. Pozitívne testovaných na toto ochorenie je tak na Slovensku spolu 835 osôb. Za uplynulý deň laboratóriá vyšetrili 1 302 vzoriek. Negatívny výsledok malo na Slovensku spolu už 29 217 vzoriek.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najviac nakazených je v DSS Pezinok

V nových potvrdených prípadoch za uplynulý deň je už zahrnutých aj 48 klientov z Domova sociálnych služieb v Pezinku. Ako uviedol šéf rezortu zdravotníctva, pozitívny výsledok malo 43 klientov a päť zamestnancov, 12 klientov je hospitalizovaných v Univerzitnej nemocnici Bratislava, jeden je na umelej pľúcnej ventilácii. V zariadení odobrali ďalšie vzorky, výsledky by mali byť známe ešte v utorok. Krajčí dodal, že z pozitívne testovaných za uplynulý deň sú štyria pacienti v karanténnych strediskách. Viac o situácii v Pezinku sa dozviete v článku "DSS Pezinok je v karanténe, 47 osôb bolo pozitívnych na COVID-19"

 

img

 

Už 123 ľudí sa vyliečilo

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 121 pacientov. Z toho u 46 bol koronavírus potvrdený, 75 čaká na výsledok testov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú aktuálne hospitalizované štyri osoby, štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa štatistík regionálnych úradov verejného zdravotníctva sa z ochorenia vyliečilo spolu 123 ľudí. Z toho bolo 33 hospitalizovaných a 80 sa liečilo v domácej izolácii. Chorobe doteraz podľahli dve osoby.

 

img

 

Demografické údaje nakazených
Celkovo je na Slovensku vo vekovej kategórii nad 65 rokov podľa štatistík NCZI pozitívnych 101 osôb. Z celkového počtu testov za uplynulý deň štátne laboratóriá urobili 1059 testov, zachytili 65 pozitívnych osôb. Súkromné laboratóriá urobili 243 testov, jeden bol pozitívny. Z celkového počtu pozitívnych prípadov ochorenia je 425 mužov a 410 žien. Najviac pozitívnych osôb je vo vekovej kategórii od 30 do 44 rokov, konkrétne 246. Najmenej je detí do 14 rokov, celkovo 42.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies