Z osobnej lode pri Gabčíkove unikli ropné látky, plavba je pozastavená

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 20:44 • 2 min
Z osobnej lode pri Gabčíkove unikli ropné látky, plavba je pozastavená

BRATISLAVA – Zo švédskej osobnej lode unikli pri vodnom diele Gabčíkovo ropné látky.

slovakia

left justify in out

Olejové škvrny na hladine spozorovali v stredu poobede dispečeri vodného diela. Loď je momentálne zadržaná v plavebnej komore, plavba je momentálne pozastavená. TASR o tom informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák. „Vodohospodári z dispečingu bezprostredne začali postup v zmysle havarijného plánu a upovedomili príslušné okresné úrady, Slovenskú inšpekciu životného prostredia, Dopravný úrad a záchranné zložky,“ povedal Bocák.

 

img

 

Hasiči rýchlo zasahovali v snahe eliminovať dosahy na životné prostredie, zisťuje sa rozsah škôd a návrh opatrení, ktoré sú v kompetencii inšpekcie a Dopravného úradu. SVP a Vodohospodárska výstavba budú podľa Bocáka pri krízovej situácii naďalej súčinní.

 

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) informovalo, že situácia je momentálne stabilizovaná. „Prioritou všetkých zasahujúcich zložiek je snaha zabrániť negatívnym dosahom na životné prostredia,“ deklarovalo MŽP.

 

 

Možno vás zaujme: Musíme sa zbaviť závislosti od plynu z Ruska, vyhlásila prezidentka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies