Certifikát o negatívnom teste i zákaz vychádzania kontrolujú aj bezdomovcom

NETKY.SK • 5 November 2020, 11:49 • 2 min
Certifikát o negatívnom teste i zákaz vychádzania kontrolujú aj bezdomovcom

Policajný zbor Slovenskej republiky na sociálnej sieti ukazuje zábery, ako kontroluje ľudí, či majú pri sebe modrý certifikát potvrdzujúci negatívny test z celoplošného testovania.

slovakia

left justify in out

Aj piešťanskí policajti takto ľudí kontrolovali a nezabudli ani na bezdomovcov. „V spolupráci s hliadkou mestskej polície a sociálnymi terénnymi pracovníčkami navštívili v meste Piešťany sociálne vylúčené komunity,“ informuje polícia na facebooku s tým, že takto v Piešťanoch navštívili 7 oblastí aj s výskytom ľudí bez domova.

 

 

„Podľa informácií z mesta sa v prevažnej väčšine aj tieto osoby zúčastnili plošného testovania. Ľudia, ktorí boli pozitívni alebo sa otestovať nedali, dodržiavali pri kontrole nariadenú karanténu, a to na miestach ich obvyklého pobytu,“ vysvetľujú strážcovia zákona a poriadku na sociálnej sieti.

 

Mnohí sa pýtajú, ako má byť bezdomovec doma v karanténe, keď dom, ani byt nemá. „Pracovníčky z mesta ich zároveň informovali, že v prípade karantény môžu využiť zriadené karanténne mestečká. Zdravým osobám odporučili presun do azylového domu a ponúkli im trvanlivé potraviny,“ vysvetlili na facebooku s tým, že policajti sa stretli v rámci celého Trnavského kraja zväčša so zodpovednými ľuďmi. „Doposiaľ osoby nemali problém predložiť certifikát o testovaní,“ dodali policajti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies