Legendárny taliansky brankár Buffon sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru

NETKY.SK • 2 August 2023, 08:30 • 2 min
Legendárny taliansky brankár Buffon sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru

PARMA - Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana i denníka Gazzetta dello Sport to 45-ročný veterán oficiálne oznámi v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Buffon odohral uplynulé dve sezóny v druholigovej Parme a hoci má s klubom platný kontrakt do roku 2024, rozhodol sa ho predčasne ukončiť a zavesiť kopačky na klinec. Údajne odmietol aj ponuku zo saudskej ligy. Bývalý kapitán talianskej reprezentácie tak ukončí kariéru v klube, v ktorom odštartoval profesionálnu kariéru v roku 1995.

 

Talian má na konte 176 reprezentačných štartov a je držiteľ rekordu v počte zápasov v Serie A (657). S Parmou vyhral v roku 1999 Pohár UEFA a s Talianskom o sedem rokov neskôr majstrovstvá sveta. Väčšinu klubových úspechov si pripísal s Juventusom Turín - desať ligových titulov a päť pohárových trofejí. V jedinej sezóne mimo Apeninského polostrova (2018/2019) získal s Parížom St. Germain titul vo francúzskej Ligue 1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Športweb - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies