Z lovca korisť: Pytliak chcel strieľať levy, tie ho zožrali

NETKY.SK • 22 Február 2018, 07:00 • 2 min
Z lovca korisť: Pytliak chcel strieľať levy, tie ho zožrali

Dramatický a smutný príbeh sa odohral v juhoafrickej obore Umbabat. Ticho jednej noci preťali výstrely a následný krik a volanie o pomoc. Svorka levov tam napadla jedného z trojice mužov a keď s ním skončila, ostala z neho iba hlava. Tragický prípad sa však v priebehu niekoľkých dní zmenil na príbeh drsnej spravodlivosti, keď polícia zistila, že šlo o pytliaka, ktorý lovil šelmy.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral 9. februára v súkromnej safari v susedstve Krugerovho parku, píše server Novinky.cz. Krik a výstrely zalarmovali zamestnancov safari, bolo však už príliš pozde. Telo muža bolo takmer celé zožraté, zostala iba hlava. 

 

Pri pozostatkoch boli nájdené stopy ďalších dvoch mužov, ktorým sa podarilo ujsť. Nálezy dvoch poľovníckych pušiek ukazovali na fakt, že išlo o pytliakov. Minulý týždeň sa toto podozrenie potvrdilo.

 

Zabitým mužom bol päťdesiatročný David Baloyi zo susedného Mozambiku. Spoločne so svojimi kumpánmi pytliačil pravidelne. "Zvyšní dvaja utiekli, vrátli sa do Mozambiku a informovali Baloyiovu rodinu o jeho smrti," povedal agentúre AFP hovorca miestneho policajného oddelenia Moatshe Ngoepe.

 

Hlavu identifikovala Baoiova švagriná. Prípad polícia neuzavrela a stále hľadá kumpánov, ktorí utiekli. V oblasti Limpopo, kde súkromné safari leží, sa prípady pytliactva začali povážlivo množiť. 

 

Aj keď sú levy na zozname ohrozených druhov vedení ako "zraniteľní", ich počty sa neustále znižujú. Populácia týchto šeliem sa v priebehu 21 rokov od roku 1993 do roku 2014 znížila o 43 percent. V afrických savanách ich teraz žije 20-tisíc. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies