Z koronavírusu mu pomohol aj tento zázračný liek

NETKY.SK • 7 September 2020, 17:11 • 2 min
Z koronavírusu mu pomohol aj tento zázračný liek

Jedným z nakazených Čechov, ktorí si zažili koronavírus na vlastnej koži, je Pavel Jakubec. Upozorňuje, že dôležité bolo nepodľahnúť panike a myslieť pozitívne.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako sa zo všetkého dostal, opísal, že následky boli len minimálne, podobne ako po chrípke. „Teplotu už nemám. Cítim sa fajn, až na to, že som slabý, občas hlava bolí,“ doplnil situáciu po vyliečení.

 

Úsmev

Pavel je presvedčený, že k vyliečeniu mu výrazne prispeli zdanlivo obyčajné veci, ako pozitívny prístup a úsmev. Poďakoval sa všetkým zdravotníkom, ktorí si plnia svoju prácu v ťažkej dobe, najmä však optimistickým zdravotným sestrám, pričom práve ich úsmev mu padol veľmi dobre. „Áno, je to problém, ale zase nestresujte a nepanikárte. Pretože to potom je väčší problém, keď ľudia spanikária,“ dodal mladý Čech s dôvetkom, že mnoho paniky vychádza aj z nedostatku informácií.

 

 

Karanténa

Odporúča všetkým, aby pravidelne dodržiavali hygienu. Predpokladá, že sa nakazil počas jednej z pracovných ciest z Prahy do Viedne. A všetci tí, ktorí musia byť v karanténe, by mali byť k sebe prísni a dodržať toto nariadenie.

 

img

 

48 hodín

Jeho príznaky boli podobné, ako u všetkých, ktorí COVID-19 dostali. „Keď som sa ráno prebudil, bolelo ma celé telo, kĺby, oči, svaly, mal som teploty 39, nebolo to nič príjemného,“ povedal s dôvetkom, že to bolo v nedeľu a o 48 hodín prišlo zlepšenie. „V utorok to už bolo celkom fajn,“ dodal.

 

Umývanie rúk

Nasledujúci deň dostal aj oficiálne potvrdenie, že je pozitívny na COVID-19.Túto informáciu oznámil aj všetkým ľuďom, s ktorými sa za ostatný týždeň stretol. Vyzval ich, aby dodržiavali karanténu a dôkladne si umývali ruky. Dezinfekčné gély si môžete kúpiť aj cez shop.netky.sk.

 

 

Nepružný marec

Jeho priebeh choroby bol veľmi pomalý a veľmi nepružne podľa neho reagovali aj úrady v ČR. „Všade v správach sa riešia rúška a ochranné veci, to je veľmi zmedializované, ale pritom je ďalší problém v tom systéme, ktorý je najskôr preťažený,“ povedal s tým, že riešenie ťažších záležitostí si v marci ani nevedel predstaviť. „Riešia sa len rúška, ale k nám nakazeným, keď sa tie informácie dostanú, tak to trvá aj pár dní,“ zdvihol varovný prst nad situáciou na začiatku pandémie.

 

Na stránke shop.netky.sk si môžete objednať rúška i dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies