Vo Viedni budú propagovať Bratislavu, v srdci metropoly vyrástlo informačné centrum

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 06:16 • 2 min
Vo Viedni budú propagovať Bratislavu, v srdci metropoly vyrástlo informačné centrum

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Bratislava chce podporiť domáci turizmus, preto do rakúskej metropoly umiestnila informačné centrum, kde ponúka informácie o tom, čo všetko u nás možno vidieť.

slovakia

left justify in out

Prečo sa Bratislava rozhodla práve pre hlavné mesto Rakúska? Štatistiky totiž ukazujú, že práve Rakúšania sú tretí najčastejší návštevníci Slovenska. Preto chcú potenciálnych turistov ešte podporiť a realizujú to pomocou informačného centra Gate to Bratislava. Otvorili ho včera v centre Viedne.

 

"Viedeň je dvojmiliónová metropola. Podľa štatistík vyše dvoch tretín obyvateľov ešte ani raz nenavštívilo Bratislavu. Takže tu máme obrovský potenciál. Vidím tiež potenciál Bratislavského kraja a viem, že je nenaplnený. Týchto 25 štvorcových metrov v srdci Viedne určite bude pomáhať propagácii," povedal predseda BSK Juraj Droba.

 

img

 

V infocentre budú pracovať špeciálne vyškolené zamestnankyne, ktoré záujemcom poskytnú množstvo informácií a Bratislavu budú „proaktívne predávať“. Čím viac turistov sa im podarí na návštevu Slovenska nalákať, tým lepšie. Nemusí pritom nutne ísť o niekoľkodňové pobyty, vzhľadom na vzájomnú blízkosť Bratislavy a Viedne môže ísť hoci aj len o popoludnie spojené s príjemným posedením na káve.

 

Konateľ Viedenskej spoločnosti pre prevádzku a rozvoj krajov v Podunajskej oblasti, Ronald Schrems, si myslí, že Bratislava má potenciál byť pre Rakúšanov zaujímavá, a to nielen kvôli svojmu „rozkošnému“ historickému centru a bohatej malokarpatskej vínnej kultúre, ale aj preto, že na rozdiel od Viedne leží priamo na Dunaji.

 

img

 

Otvorenie novej informačnej kancelárie súvisí so sprevádzkovaním novej lode Twin City Liner, ktorá prepraví z Bratislavy do Viedne, tak trochu netradične, 250 pasažierov naraz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies