Toto sú finalistky súťaže Fotomodelka Európy časť 1.

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 14:5 • 2 min
Toto sú finalistky súťaže Fotomodelka Európy časť 1.

Súťaž Fotomodelka Európy (Fotomodella d‘ Europa) sa prvýkrát konala na Slovensku v roku 2012. Projekt prezentuje súhru krásy, životného štýlu a zdravia. Vek ani výška nezohrávajú významnú rolu. Dôležité sú osobnostné predpoklady pre prácu fotomodelky. Tohtoročných finalistiek je 22.

slovakia

left justify in out

Finalistky tejto medzinárodnej súťaže majú príležitosť spoznať profesionálny modelingový svet, pracovať s fotografom či vyskúšať si módne prehliadky. Celá súťaž je o praxi – čo je potrebné vykonať aby moja tvár bola na obálke časopisu alebo aby som mohla predvádzať šaty na módnej prehliadke? Ako reagovať vo svete, ktorý nepozná čas; len úspech a neúspech? Je to vôbec povolanie byť modelkou alebo životný štýl? Všetky tieto a podobné otázky vysvetľuje účastníčkam organizátorka Ivana Matušková.

 

Keďže koronavírus ovplyvnil priebeh aj tejto udalosti, rozhodli sme sa kontaktovať dievčatá a vyspovedať ich, ako trávia čas počas pandémie a celkovo ako sa pripravujú na súťaž. Každej sme sa opýtali nasledovné tri otázky:

 

Ako trávite karanténu?  

Prečo Vás oslovila súťaž Fotomodelka Európy?

Pripravujete ste nejak špeciálne na súťaž? 

 

Nikol Bibelová, 11

Ako pre každého z nás ani pre mňa nie je táto karanténa jednoduchá. Tieto časy nám dávajú čas zamyslieť sa nad našimi životmi, prehodnotiť svoje hodnoty. Snažím sa venovať viacej sama sebe či po psychickej alebo fyzickej stránke- rozvíjať sa. Samota nebola  pre mňa nikdy problém. Tento čas trávim hlavne doma so svojimi psíkmi... Musím povedať, že vždy sa nájde dáka zaujímavá aktivita okrem bežných povinností. Samozrejme sa venujem aj štúdiu. Dúfam, že táto situácia čoskoro pominie a budeme všetci zdraví. 

 

Súťaž Fotomodelka Európy som začala sledovať na základe minuloročnej súťažiacej Veroniky Lehotkaiovej, ktorá ma veľmi inšpirovala, nie len výzorovo ale aj názormi. Taktiež ma oslovila kvôli novým zážitkom, skúsenostiam a novým kamarátstvam. Chcela by som sa naučiť rôzne nové veci zo sveta modelingu a myslím si, žeby to mohla byť skvelá príležitosť. Tak isto si aj vyskúšať cítiť sa nachvíľku ako princezná.

 

Na súťaž sa nepripravujem nijak špeciálne. Nemyslím si, že sa dá na ňu dáko špeciálne pripraviť. Som hlavne sama sebou.  Robím to čo ma baví a tým sa udržujem vo forme. 

 

img

foto: Ľuboš Balažovič

 

Nikol Bočová, 7

Karantenu trávim v pohodlí domov a von chodím minimálne keďže nechcem ohroziť seba a svojich blízkych . Venujem sa veciam ktoré má bavia ,na ktoré som pred karanténou  nemala čas . Súťaž ma oslovila kvôli tomu, pretože som si chcela splniť sen a keď som sa o tejto súťaži dozvedela neváhala som ísť na casting . Mám rada spontánnosť, čiže nechávam sa prekvapovať čo súťaž prinesie a som veľmi vďačná za to že tento ročník je výnimočným. Jediné čo sa učím je bojovanie s trémou.

 

img

 

 

Dáša Holečková, 18

Nakoľko sme sa teraz ocitli vo veľmi neľahkej situácii, akú si mnohí z nás ani doposiaľ nepamätajú, využívam svoj čas doma ako sa len dá. Či už šitím rúšok, cvičením, pečením, upratovaním, trávením času s rodinou, ale sa aj pripravujem na skúšky, ktoré ma o malú chvíľu čakajú. Študujem informatiku a veľmi by som chcela, aby sa tento odbor rozšíril hlavne aj medzi dievčatami :) Ďalej využívam svoj čas aj na časté prechádzky do lesa so svojím psíkom. 

 

Je to pre mňa veľká výzva a príležitosť ako získať nové skúsenosti, spoznať nových ľudí a samozrejme  príležitosti, ktoré by sa mi inak nenaskytli. Som veľmi vďačná, že môžem byť súčasťou tohto ročníka, aj napriek tomu, že situácia nie je ľahká a s foteniami je to náročnejšie. Spoznala som skvelé dievčatá, s ktorými sme v kontakte aj, keď sa teraz nestretávame. 

 

Čo sa týka prípravy, nijak špeciálne sa nepripravujem. Snažím sa aspoň 5x do týždňa si zacvičiť a zdravo sa stravovať ,čo teraz, keď je viac voľného času je zatiaľ ľahšie dodržiavať, ako keď som v kolobehu školy. Hlavné, ale je stále zostať pozitívny, lebo len tak to spoločne zvládneme. Riadim sa tým, že skromný úsmev je tou najkrajšou prirodzenou ozdobou ľudskej tváre, môže veľa dať a nestojí nič. 

 

img

 

Sandra Štefanková, 9

 Počas karantény sa plne venujem štúdiu, pracujem na testoch a domácich úlohách zo školy. Taktiež chodím s rodinou na chatu a na výlety do prírody. Vo svojom voľnom čase rada športujem. Cvičím doma alebo sa chodím von korčuľovať a bicyklovať. Večer pozerám seriály alebo čítam knihy.

 

Súťaž Fotomodelka Európy ma oslovila preto, lebo medzi moje obľúbené aktivity patrí modeling a chcela by som sa v ňom zdokonaľovať. Rovnako rada nadväzujem nové priateľstvá a toto je jedna z možností, ktorá mi ponúka spoznať nových ľudí. Pevne verím, že mi to táto súťaž umožní a prinesie množstvo skúseností a zážitkov, ktoré budem môcť využiť aj v budúcnosti.

 

Medzi moje prípravy na súťaž patrí každodenná starostlivosť o moje telo a pleť. Počas voľného času tiež trénujem chôdzu a pózovanie. Na sociálnych sieťach vyhľadávam inšpirácie zo sveta modelingu. Jednou z mojich najväčších inšpirácii je modelka Candice Swanepoel zo spoločnosti Victoria´s Secret.

 

img

 

Dagmar Sárkoziová, 8

 Toto obdobie si v rámci možností snažím spestriť. Keďže sa venujem starostlivosti o pleť a líčeniu, často vytváram niečo kreatívne. Pracujem na svojich schopnostiach a vedomostiach v tomto smere. Za každým, keď sa nalíčim novým spôsobom mám pocit, že som o krok bližšie k svojmu cieľu. Rada trávim čas aj čítaním motivačných knižiek. Pracujem na svojej osobnosti pretože človek, celý život vyvíja svoju myseľ. 

 

Prvá súťaž krásy na ktorej som sa zúčastnila mi dodala veľa sily a pozitivizmu. Spoznala som mnoho dobrých ľudí, ktorých mám dodnes vo svojom živote. Vtedy som sa rozhodla, že chcem pokračovať a posúvať sa ďalej. V súťaži fotomodelka Európy som videla novú možnosť zopakovať si svoju dobrú skúsenosť. 

 

Nie som typ človeka, ktorý ovláda veľa športov, ale myslím, že trocha cvičenia by malo patriť do života každého z nás. Nie všetci chcú byť štíhly alebo svalnatý ale z vlastnej skúsenosti viem, že si to naše telo vyžaduje. Okrem pohybu, s mojím priateľom radi tvoríme nové fotky a tak spájame príjemné s užitočným.

 

img

foto: Ján Jančok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona