Z burzy Coincheck bolo vybratých 373 miliónov dolárov za jeden deň

NETKY.SK • 15 Február 2018, 11:00 • 2 min
Z burzy Coincheck bolo vybratých 373 miliónov dolárov za jeden deň

TOKIO – Japonská burza Coincheck včera obnovila možnosť výberu japonských jenov, čo investori okamžite hromadne využili. Masívne výbery finančných prostriedkov sú dôsledkom nedávneho hackerského útoku na túto burzu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia spoločnosti z 13. februára, krátko po tom, ako burza Coincheck v utorok čiastočne obnovila finančné operácie, už spracovala požiadavky na výber 40 miliárd jenov (približne 373 miliónov dolárov) od svojich investorov. Burza prvýkrát oznámila svoje plány na opätovné spustenie výberov japonských jenov ešte 9.februára.

 

img

 

Japonská burza sa rozhodla pristúpiť k tomuto kroku v snahe normalizovať svoju činnosť po tom, ako sa minulý mesiac stala cieľom hackerského útoku, pri ktorom boli odcudzené tokeny kryptomeny NEM v hodnote približne 530 miliónov dolárov.

 

Obrovský objem vybratých japonských jenov môže signalizovať rapídny pokles dôvery existujúcich zákazníkov burzy Coincheck po hackerskom útoku, rovnako ako aj nedávna kontrola japonskej Agentúry pre finančné služby (FSA).

 

img

 

Krádež kryptomeny NEM mala za následok inšpekciu z FSA, ktorá mala preskúmať bezpečnostné opatrenia burzy, ako aj to, či má firma finančné možnosti na kompenzáciu poškodených. FSA neskôr uviedla, že Coincheck je jednou zo šestnástich búrz s kryptomenami v Japonsku, ktoré ešte nezískali licenciu na prevádzku kvôli bezpečnostným zraniteľnostiam.

 

Po obnovení možnosti výberu finančných prostriedkov musí ešte burza Coincheck zverejniť podrobnejší časový plán týkajúci sa odškodnenia svojich zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies