Dobrá správa! Izrael vyvinul veľmi účinný liek proti covidu

NETKY.SK • 24 December 2021, 11:33 • 2 min
Dobrá správa! Izrael vyvinul veľmi účinný liek proti covidu

Objavila sa nádej v boji proti koronavírusu. Izraelská spoločnosť Amorphical zverejnila výsledky druhého kola klinických testov, ktoré potvrdili, že jej nový liek proti Covidu-19 je na 100-percent účinný pri stredne ťažkom až ťažkom priebehu koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť vybrala 18 hospitalizovaných pacientov so strednými alebo závažnými príznakmi, ktorým podávala  liek Amor-18. Všetci sa zotavili a boli prepustení v priebehu niekoľkých dní. Vybrali však aj 19 jedincov, ktorým bolo podané placebo. Žiaľ, 6 z nich museli previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti a 2 pacienti zomreli. Informoval o tom portál The Jerusalem Post.

 

img

 

„Keďže sa pacienti liečení liekom zotavili v priebehu niekoľkých dní a boli prepustení domov, bolo to 100% úspešné," povedal Dr. Nashat Abu Saleh, spoluriaditeľ covidového oddelenia v Ziv Medical Center, kde sa uskutočnilo 2. kolo klinických testov.

 

Ako funguje Amor-18?

 

Hlavnou zložkou lieku Amor-18 je amorfný uhličitan vápenatý (ACC). Podával sa perorálne alebo inhalačne. Spoločnosť vysvetlila, že ACC má schopnosť modulovať kyslé zmeny pH okolo každej bunky. Tieto zmeny ovplyvňujú schopnosť koronavírusu preniknúť do buniek a rozmnožovať sa. To umožňuje lieku zabrániť šíreniu vírusu a následnému zhoršeniu stavu pacientov.

 

img

 

Bude účinný proti všetkým variantom


„Sme nadšení z výsledkov klinickej štúdie, ktoré prinášajú skutočnú nádej pacientom s covidom v Izraeli a na celom svete. Sú obzvlášť povzbudivé v týchto dňoch, kedy začínajú ďalšie vlny variantu omicron,“ povedal generálny riaditeľ Amorphical Yossi Ben. 

 

"Liek, ktorý sme vyvinuli, je protizápalový, bezpečný, účinný a ľahko sa používa," dodal s tým, že Amor-18 bude účinný proti celej škále vírusov SARS vrátane všetkých variantov koronavírusu.

 

img
 

Väčšie testovanie v plnom prúde

 

V lekárskych strediskách Ziv, Shamir, Kaplan a Mayanei Hayeshua v Izraeli už prebieha ďalšie väčšie testovanie lieku Amor-18. V blízkej budúcnosti liek otestujú aj v iných krajinách. Zatiaľ sa do testovania prihlásilo 7 nemocníc v Brazílii. Očakáva sa však, že už čoskoro sa pridajú aj ďalšie centrá v Európe a Spojených štátoch.

 

Prečítajte si: Podľa štúdie tretia dávka AstraZenecy a Pfizeru zvyšuje ochranu pred variantom omikron



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies