Bábkové divadlo v Košiciach uvedie premiéru inscenácie s názvom Nie!

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 20:30 • 2 min
Bábkové divadlo v Košiciach uvedie premiéru inscenácie s názvom Nie!

KOŠICE - Bábkové divadlo v Košiciach (BDK) v utorok uvedie premiéru divadelnej hry s názvom Nie! Režisér Braňo Mazúch označil túto inscenáciu za objektovú esej. Zameral sa v nej na predstavenie obdobia vzdoru u detí, ktoré nastáva medzi tretím a šiestym rokom života.

slovakia

left justify in out

Ako informoval manažér divadla Martin Konečný, hra má preto podnázov Manifest vzdorovitého dieťaťa. Inscenácia je určená deťom od štyroch rokov. "Rozhodne sa na nej zabavia aj staršie deti. Prináša totiž množstvo situácií a momentov, ktoré vyvolajú úsmev na tvári detského i dospelého diváka," uviedol. Dominantou predstavenia bude scénický prvok z kovu. Táto konštrukcia je základom pre všetky obrazy hry, v ktorých diváci uvidia vzdorovité správanie malých detí.

 

img

 

"Režisér sa zameral na zobrazenie rôznych situácií zo všedného dňa rodiny s malými deťmi, ktoré predstavil netradičnou a pútavou formou. V jednotlivých scénach sledujeme vzdorovité správanie detí pri upratovaní detskej izby, umývaní zúbkov, česaní vlasov alebo jedení ovocia či zeleniny," spresnil Konečný s tým, že herci počas predstavenia vystriedajú niekoľko rôznych masiek, kostýmov a využijú množstvo rekvizít. Dielo je zároveň interaktívne, herci doň zapoja detského diváka napríklad aj pri čítaní myšlienok pomocou čarovnej prilby. Premiéra predstavenia sa uskutoční o 18.00 h v bábkovej sále divadla na Alžbetinej ulici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies