Xindl X vystúpi 6. novembra v KC Dunaj

NETKY.SK • 1 September 2014, 09:17 • 2 min
Xindl X vystúpi 6. novembra v KC Dunaj

BRATISLAVA - Český spevák Xindl X vystúpi 6. novembra v bratislavskom KC Dunaj. Hudobník sa v hlavnom meste Slovenskej republiky zastaví v rámci Čecháček Made Tour, počas ktorého sa predstaví aj v Brne a Prahe.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na trojhodinovú šou a tiež na hostí akými sú The Tap Tap, David Deyl, Voxel, Pavel Callta, Petr Lüftner a Mirka Miškechová. Xindl X si po ohlásených koncertoch plánuje dať pauzu od vystupovania a na pódiá by sa mal vrátiť na budúci rok cez leto. Medzitým sa chce venovať tvorbe soundtracku muzikálu Raportér Jakuba Sommera. Muzikant v súčasnosti pracuje aj na videoklipe k piesni Čecháček a totáček z ostatného albumu Čecháček Made (2014).

 

Xindl X, občianskym menom Ondřej Ládek, sa narodil 16. augusta 1979. V tvorbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, džezom a blues. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Anděl), Videoklip roka (Anděl) a Najlepší folk a country album. V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař. Aj vďaka tejto nahrávke získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Láska v housce), Videoklip roka (Láska v housce) a Spevák roka. Na konte má tiež nahrávky Xpívánky (2011) a Láska (2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies