Weidmann: Výnimky z dovozných ciel pre EÚ nie sú výhrou pre globálny obchod

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 16:44 • 2 min
Weidmann: Výnimky z dovozných ciel pre EÚ nie sú výhrou pre globálny obchod

VIEDEŇ - Výnimky z nových ciel na dovoz kovov do USA nemôžu byť považované za výhru pre systém globálneho obchodu, varoval v pondelok guvernér nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann.

slovakia

left justify in out

Dohoda medzi Európskou úniou (EÚ) a Spojenými štátmi na výnimkách odvrátila otvorený konflikt medzi dvomi najväčšími svetovými ekonomikami, priznal guvernér Bundesbank. "To však nie je víťazstvo pre globálny voľný obchod, pretože trestné clá zostávajú v platnosti pre ostatné krajiny, ktoré si nedokážu zabezpečiť výhodnejšie zaobchádzanie, a pretože výnimka pre EÚ je len dočasná." Cieľom podľa Weidmanna nemá byť vyhnúť sa alebo znížiť nové obchodné bariéry, ale odstrániť existujúce.

 

USA od piatka (23. 3.) zaviedli clá na dovoz hliníka a ocele. Aktuálne sa netýkajú štátov EÚ ani ďalších krajín, medzi ktorými sú Argentína, Austrália, Kanada alebo Mexiko. USA garantovali, že výnimka pre EÚ platí minimálne do 1. mája, dokedy má Brusel predložiť obchodné ústupky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies