Wales s historickým postupom, Coleman: Vášňou sme ako kontinent

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 12:15 • 2 min
Wales s historickým postupom, Coleman: Vášňou sme ako kontinent

TOULOUSE - Waleskí futbalisti zažívajú vynikajúci debut. Pri svojej premiérovej účasti na majstrovstvách Európy vyhrali B-ksupinu a zabezpečili si postup do osemfinále. Podarilo sa im to po jednoznačnom triumfe na Ruskom, ktoré vyprevadili z turnaja trojgólovou nádielkou.

slovakia

left justify in out

O góly sa postarali Aaron Ramsey, Neil Taylor a s tromi zásahmi najlepší strelec turnaja Gareth Bale. Wales tak skončil prvý so šiestimi bodmi. "Vedeli sme, že v tomto zápase pôjde o všetko. Bolo to v našich rukách. Myslím si, že to bol najlepší výkon Walesu, odkedy hrám v reprezentácii," povedal hviezdny Bale. "Je to fantastický pocit skórovať na tomto turnaji. Dlho sme čakali na tento moment. Teraz sa už môže stať všetko. Môžeme postúpiť ešte ďalej," povedal ďalší strelec Ramsey.

 

"Som nadšený za hráčov. Už predtým som povedal, že títo chlapci ešte nepredviedli všetko. Táto skupina bude pokračovať aj po konci tohto turnaja. Som šťastný, že tu s nimi ja a realizačný tím môžeme byť. Nebojíme sa a po zápase, ako bol tento, prečo by sme sa aj mali?" pýtal sa tréner Chris Coleman. "Ako krajina sme geograficky malí, no našou vášňou sme ako kontinent," dodal.

 

Wales sa predstaví v osemfinále v sobotu 25. júna o 18.00 h na štadióne v Paríži proti tretiemu tímu z A, C alebo D-skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies