Chcete sa stať ďalším Jamesom Bondom? Britská špionážna agentúra hľadá nových zamestnancov. Dokážete rozlúštiť jej hádanku?

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 19:30 • 2 min
Chcete sa stať ďalším Jamesom Bondom? Britská špionážna agentúra hľadá nových zamestnancov. Dokážete rozlúštiť jej hádanku?

Najväčšia spravodajská agentúra v Spojenom kráľovstve, hľadá nových zamestnancov. Dokážete vyriešiť hádanku, ktorú zverejnili na stránke LinkedIn?

slovakia

left justify in out

Government Communications Headquarters (GCHQ), najväčšia spravodajská agentúra v Spojenom kráľovstve, hľadá nových zamestnancov a zverejnila novú vizuálnu hádanku, ktorá má otestovať schopnosti všetkých záujemcov o túto pracovnú pozíciu. Hádanka, ktorá je určená "tým, ktorí myslia a vidia svet inak", bola zverejnená ako súčasť náborovej kampane v čase, keď agentúra spúšťa novú stránku na profesionálnej sieti LinkedIn.

Hlavolam, ktorý vznikol v spolupráci s umelcom Justinom Eagletonom, "je určený tým, ktorí myslia a vidia svet inak a ktorí môžu priniesť nový pohľad na riešenie problémov," uviedla agentúra. "Hlavolamy sú základom našej životne dôležitej práce," uvádza sa vo vyhlásení. "Tieto zručnosti predstavujú naše historické korene v kryptografii a šifrovaní a sú naďalej dôležité pre naše moderné poslanie udržiavať krajinu v bezpečí."

Hádanka sa zakladá na obrázku, na ktorom je 13 záchytných bodov písmen, ktoré vyjadrujú isté posolstvo, na ktoré musia záujemcovia o danú pozíciu prísť.

Agentúra, ktorá v súčasnosti sídli v meste Cheltenham, je pravdepodobne najznámejšia vďaka svojim operáciám počas druhej svetovej vojny, keď sa presťahovala do Bletchley Parku, 50 míľ severozápadne od Londýna.

Medzi jej zamestnancami bol aj Alan Turing, ktorý slávne dešifroval zakódované nemecké správy odoslané pomocou šifrovacieho stroja Enigma.

Táto hádanka je súčasťou náborovej kampane agentúry, ktorá ponúka množstvo rôznych povolaní, z ktorých niektoré si nevyžadujú vysokoškolské vzdelanie. Riaditeľka GCHQ Anne Keastová-Butlerová uviedla, že agentúra potrebuje "správnu kombináciu mozgov", aby mohla riešiť výzvy zložitého sveta.

"Pre nás to znamená, že do tímu prichádzame s ľuďmi s rôznym vzdelaním, rôznymi skúsenosťami, rôznymi poznatkami, rôznymi vedomosťami a vytvárame tím, v ktorom každý z nás môže zohrať svoju úlohu. Je nám jasné, že táto rozmanitosť je pre nás kľúčová," povedala Keast-Butlerová. "Sme na ceste, aby sme oslovili a spojili sa s ľuďmi, ktorí o spolupráci s nami nikdy neuvažovali. A dnes spúšťame LinkedIn ako spôsob, ako začať prezentovať trochu viac práce, ktorú robíme, a úžasných ľudí, ktorí pracujú v GCHQ."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies