Chcete sa pobaviť? Prečítajte si týchto zopár zaujímavostí, ktoré ste o svete nevedeli!

NETKY.SK • 9 November 2022, 10:00 • 2 min
Chcete sa pobaviť? Prečítajte si týchto zopár zaujímavostí, ktoré ste o svete nevedeli!

Mohli by sme mať aj dvesto rokov, a aj tak by nás svet mal čím prekvapiť, je predsa nemožné, aby sme ho mali ako na dlani, a aby sme presne vedeli, čo a ako. Bolo by to aj celkom nudné, keby sme predvídali, a dopodrobna poznali všetky detaily, lebo by sme zostávali zaseknutí v stereotype.

slovakia

left justify in out

Mysleli by ste si, že čudnosti už máte zrátané, ale verte mi, nemáte, lebo niektoré skutočnosti sú nielen zábavné, ale aj priam rozprávkové. Napokon, posúďte, že neklamem.

 

Keď sneží

 

Púšť je miesto veľmi neutešené, suché a horúce, a hoci v romantických filmoch by sme zniesli dvojicu, čo by sa tam nejakým nedopatrením ocitla a zahľadela do seba, v skutočnosti by to zrejme také medové nebolo. Nič prazvláštne sa na mieste zvanom púšť neočakáva, veď preto je, čím je, lebo sú isté pravidlá, čo sa tam deje a čo je, naopak, vylúčené. Nuž ale zdá sa, že zázrak je možný, lebo verte či nie, v roku 2018 sa na Sahare spustil bielučký a studený sneh, pokryl zem a spôsobil čosi, čo je nevýdané a neslýchané. Ako iste tušíte, dlho to nevydržalo, už na druhý deň horúce slnko všetko roztopilo, avšak či to trvalo dlho či krátko, za zmienku to iste stojí.

 

Coca Cola

 

Sladký nápoj, o ktorom sme sa napočúvali, že by sme ho nemali piť, lebo škodí telu, a ak ho už konzumujeme, potom by sme to mali robiť ozaj triezvo, je súčasťou krajín a človek si tak akosi nedokáže predstaviť, žeby Coca Cola dostupná nebola. Už len pri prechádzaní obchodom, keď hľadáme a ponáhľame sa, predsa sme zvyknutí, že ju tam kdesi zahliadneme, očakávajúcu na zákazníkov, ktorí si ju iste vezmú.

Existujú ale dve krajiny, v ktorých sa Coca Cola nepije, a to vôbec, lebo je tam zakázaná. Severná Kórea a aj Kuba si žijú vo svojich vlastných svetoch, a teda by sme ju tam hľadali márne, hoci tá prvá zmienená, má náhradu, s názvom Ryongjin Cola. Či chutí rovnako dobre, o tom si dovolím mať menšie alebo aj väčšie pochybnosti.

 

Most, čo spieva

 

V San Franciscu je už na počutie slávny most Golden Gate, jedna skutočnosť o ňom je však zrejme nie až taká povedomá. Vedeli ste, že onen most je schopný spievať? Čítate dobre, udalosť sa odohrala v júni 2020 a počuli ju aj tí, čo sa nachádzali trochu ďalej. Netreba ani zdôrazňovať, že to vyvolalo senzáciu a pátranie po vysvetlení viacerých zaujalo. Nakoniec sa oficiálna verzia rozšírila tak, že na vine je vietor, silný vietor, ktorý tadiaľ prechádzal, on spôsobil čudesné, až nadprirodzené zvuky.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-iyYFd_Exuo&t=15s

 

Festival

 

V Thajsku sa každoročne koná festival, o ktorom si stačí len prečítať a človek sa musí hneď usmiať. Počas jeho konania totiž ide najmä o to, aby sa vzdala patričná úcta opiciam, ony sú hviezdami, pre nich sa organizuje všetko tak, aby boli spokojné.

Vždy v poslednú nedeľu, v mesiaci november, sa nakúpi ovocie a zelenina, ktorú obľubujú, miestni sa dokonca za opice prezlečú a predvedú čosi na pobavenie, lebo veď prečo by si nedali takú námahu, keď môžu.

Dôvod, kvôli ktorému sa slávnosť organizuje, má korene v istej legende, v tej sa tvrdí, že opica dopomohla princovi zachrániť jeho nevestu z pazúrov desaťhlavého netvora. Festival smie byť navštívený kýmkoľvek, ale len na vlastné riziko, lebo organizátori nezabúdajú upozorniť, že opice bývajú niekedy trošilinku agresívne.

 

Sedem rokov

 

V Etiópii ako v jedinej krajine na zemi, sa obyvatelia neriadia podľa kalendára gregoriánskeho, ale roky im usporiadava starý koptský kalendár. Znamená to, že hoc my dnes pomaly dávame zbohom roku 2022, oni majú o sedem rokov menej. Znie to až neuveriteľne, ako keby bolo možné cestovanie v čase, ale aj to je na svete pekné. Že je taký farebný, taký široký, taký zábavný. Taký...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies