REPORTÁŽ „Táto kniha patrí medzi tie, ktoré sa píšu celý život,“ tvrdí Kamil Peteraj o svojej novinke Sen menom láska

NETKY.SK • 20 Február 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ „Táto kniha patrí medzi tie, ktoré sa píšu celý život,“ tvrdí Kamil Peteraj o svojej novinke Sen menom láska

Luxusná kniha si zaslúži luxusný krst! Slovenský básnik Kamil Peteraj a výtvarník Martin Augustín pripravili nezabudnuteľný vizuálny zážitok venovaný oslave lásky a ženskosti. Do života ju uviedla speváčka Lucie Vondráčková, ktorá autorov prekvapila špeciálnym darčekom! Pozrite si reportáž Netiek, kde okrem rozhovorov uvidíte, ako si krásna Lucie s Kamilom Peterajom dokonca zatancovala!

slovakia

left justify in out

Každý z nás pozná niektorú z jedinečných básní výnimočného básnika Kamila Peteraja. Každý si spieval niektorý z jeho fenomenálnych textov. V spojení s vynikajúcim výtvarníkom Martinom Augustínom vytvoril Kamil Peteraj v minulosti luxusný projekt s názvom Stále ťa mať. Tentoraz dvojica prichádza s novou publikáciou, venovanou téme, ktorú ospevujú všetci básnici a zobrazujú všetci maliari sveta – témou lásky. Láska je prítomná v celej knihe, láska na čitateľa dýcha z každej stránky.

 

img

 

„Táto kniha patrí medzi tie, ktoré sa píšu celý život. Je v nej veľa nových básní, ale siahol som aj na texty, ktoré boli v minulosti populárne aj ako piesne. Sú to texty, ktoré som napísal pre Mira Žbirku. Mnohé veci som robil v kontexte Martinových fantastických ilustrácií, spolu to tvorí jeden celok. Je to exkluzívna kniha, je v nej dokonca priložený list, ktorým ju môžete dať do dedičstva,“ prezradil Kamil Peteraj.

 

Sen menom láska vás očarí na 264 stranách plných fascinujúcich básní Kamila Peteraja a výtvarných diel Martina Augustína v unikátnom luxusnom spracovaní, kde ilustrácia prechádza potlačou celej knihy. Výnimočnou je aj oriezka v netradičnom prevedení. Súčasťou kompletu je tiež nádherný darček, ktorý poteší každú ženu – luxusná hodvábna šatka s ilustráciou Martina Augustína.

 

img

 

„Kamil mi najskôr poslal rukopis, ktorý som si mnohokrát prečítal. Najprv v celku a potom po kúskoch, aby som sa do tých básničiek ponoril. Veľmi rád čítam Kamilovu poéziu. Mnohé texty sú také, že pointy v pozadí vnímam až na druhýkrát. A až následne potom som začal kresliť obrázky. S Kamilom spolu robíme už šiestu knižku, poznáme sa od roku 2008 a sme na rovnakej vlne,“ zveril sa výtvarník Martin Augustín.

 

Publikácia Sen menom láska vychádza v limitovanom počte 500 výtlačkov ručne očíslovaných kaligrafom. Na grafickom spracovaní celej knihy sa podieľala renomovaná grafická dizajnérka Barbara Baloghová.

 

„Mojou úlohou bolo skĺbiť nádherné ilustrácie Martina Augustína s krásnymi básňami Kamila Peteraja. Čaro tejto knihy spočíva v tom, že oni sa tak úžasne dopĺňajú. Tú knihu sme všetci traja robili s veľkým kusom lásky a myslím si, že je to na nej aj cítiť,“ skonštatovala Barbara Baloghová.

 

img

 

Krstnou mamou knihy sa stala speváčka Lucie Vondráčková, ktorá na krste v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton zaspievala pieseň s textom od Kamila Peteraja. Krásna Lucie prekvapila autorov špeciálnym darčekom.  V československej premiére uviedla klip k druhej piesni, ktorej slovenský text zložil Kamil Peteraj.

 

„Byť krstnou mamou bola pre mňa obrovská česť, nemohla som to odmietnuť. Vedela som, že keď sem prídem, musím mať pre Kamila nejaký extra darček. Tak sme sa s mojou režisérkou klipov dohodli, že spravíme klip na pieseň z môjho najnovšieho albumu, ku ktorej napísal text Kamil Peteraj a ja ju spievam po slovensky. A všetko sme stihli za 10 dní! Všetky dvere sme mali otvorené, zámok bol k dispozícii aj šaty padli ako uliate. Všetko viedol vesmír tak, že to tak malo byť. A na to ja verím,“ neskrývala radosť Lucie Vondráčková. 

 

img

 

Tri básne zo zbierky Sen menom láska predniesol na krste herec Slovenského národného divadla František Kovár. Publikáciu je možné objednať na https://www.luxusnakniznica.sk/sen-menom-laska

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Zuzana Haasová sa po tretíkrát vydala a Netky boli pri tom! Pozrite sa, aké majú obrúčky!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies