Vzdelávací program naučí manažérov ako rozvíjať vidiecky cestovný ruch

NETKY.SK • 4 November 2010, 08:30 • 2 min
Vzdelávací program naučí manažérov ako rozvíjať vidiecky cestovný ruch

Vzdelávací program naučí manažérov ako rozvíjať vidiecky cestovný ruch

slovakia

left justify in out

img

Ako využiť potenciál regiónu na rozvoj turistiky, nové trendy v rozvoji cestovného ruchu, zvládnutie komunikačných a marketingových techník a množstvo ďalších informácií ponúka ročný vzdelávací program, ktorý realizuje Regionálne združenie Váh-Dunaj-Ipeľ. Projekt je financovaný zo štrukturálnych fondov sumou 54.593,59 eura. Rozdelený je do šiestich blokov, v ktorých účastník programu získa komplexné informácie o tom, ako správne rozvíjať cestovný ruch v jeho regióne.
Prvý blok obsahuje informácie o činnosti a pomoci Európskej únie, druhý sa venuje informačným a komunikačným technológiám a tretí poskytne informácie o kultúrnom, historickom a etnografickom potenciáli Nitrianskeho kraja. "Vo štvrtom bloku získajú účastníci informácie o marketingu cestovného ruchu, o jeho trendoch a vhodných aktivitách. Piaty blok sa venuje projektovému manažmentu, príprave projektov pre štrukturálne fondy a podobne. V rámci šiesteho bloku sa zasa konajú exkurzie do jednotlivých regiónov kraja, kde sa môžu účastníci programu na vlastné oči pozrieť do lokalít, kde sa cestovný ruch rozvíja i tam, kde to veľmi nejde," uviedol riaditeľ RZ VDI Daniel Balko.
Vzdelávací program organizuje regionálne združenie v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. "Tento projekt je zameraný na podporu vidieckeho cestovného ruchu. Je to vlastne celoročný vzdelávací program, ktorý trvá od mája 2009 a v máji 2010 skončí. Je určený prednostne pre zamestnancov obecných úradov, obecných múzeí, osvetových stredísk, ale aj súkromných podnikateľov, ktorí pôsobia na vidieku v oblasti cestovného ruchu. Tento projekt skončí oficiálnym certifikátom," dodal Balko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies