V prípade šikany z Miloslavova padlo obvinenie

NETKY.SK • 25 Február 2022, 16:53 • 2 min
V prípade šikany z Miloslavova padlo obvinenie

BRATISLAVA - Maloleté, 11-ročné dievča, mali podľa medializovaných informácií napadnúť, opiť a vyzliecť 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť deti vo veku 14, 15 a 16 rokov.

slovakia

left justify in out

V prípade incidentu, ktorý sa odohral v obci Miloslavov, polícia obvinila mladistvú E. M. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje. Polícia Bratislavského kraja o tom informuje na sociálnej sieti.

 

 

Dievča je podľa polície obvinené z trestného činu ublíženia na zdraví a trestného činu výtržníctva. Bližšie informácie k prípadu poskytla Krajská prokuratúra v Bratislave.

 

Prokuratúra informovala, že ukončili znalecké dokazovanie v odbore zdravotníctva a psychológie. „Na základe pokynu dozorovej prokurátorky bude pribratý do konania znalec z odboru zdravotníctva - odvetvia psychiatrie, za účelom posúdenia následkov na duševnom zdraví maloletej poškodenej A. N., teda či trpí posttraumatickou stresovou poruchou, čo by v prípade potvrdenia malo vplyv aj na sprísnenie právnej kvalifikácie,“ priblížil hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

Prečítajte si tiež: Aký trest čaká agresívnych tínedžerov z Miloslavova? Rodinu dievčaťa zastupuje Kočnerov právnik

 

Na rozšírenie právnej kvalifikácie môže mať podľa hovorcu vplyv aj znalecké dokazovanie, ktoré vykonávajú v súvislosti s obsahom zaistených mobilných telefónov.

 

img

 

Bratislavská krajská prokuratúra zároveň prostredníctvom príslušného úradu práce zisťuje pomery v rodinách maloletých osôb, ktoré mohli mať účasť na skutku. „Rozhodnutím príslušného súdu bolo začiatkom mesiaca február 2022 nariadené neodkladné opatrenie o umiestnení maloletého M. D. do špecializovaného diagnostického zariadenia,“ dodal Skladan.

 

Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti.

 

Možno vás zaujme: Začal sa proces v kauze Dobytkár. Norberta Bödöra zastupuje aj Robert Kaliňák

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies